za tijesto je potrebno
250 gr brašna
125 gr maslaca
1 jaje
1 žlica šećera
mrva soli
40 ml hladne vode
za nadjev
3 velike zrele breskve
2 žlice smeđeg šećera
1 žličica cimeta
1 žlica mrvica
vanilija
Breskve oprati, oguliti, odvojiti od koštice i izrezati na kriške, posuti šećerom, cimetom i vanilijom.Ostaviti da se okusi prožmu. Za tijesto sve sastojke staviti u kuhinjski robot i "zavrtiti" dok ne dobijete kuglu tijesta. Tijesto razvaljati na masnom papiru, u sredinu posuti krušne mrvice pa na njih posložiti breskve. Rubove preklopiti prema sredini. Peći 20 minuta u zagrijanoj pećnici.
A meni treba nešto za jabuke, točnije - nešto toliko zgodno kao ovo tvoje ali sa jabukama oko kojih se već opasno roje mušice. Ova ideja je odlična! Hvala!
OdgovoriIzbrišiPrekrasno!
OdgovoriIzbrišiI ne tuguj za ljetom, dosadilo bi ti sunčano i toplo vrijeme 356 dana za redom.
Bas divno zigleda ovo prhko testo;) A sa breskvama sigurno ide odlicno:)
OdgovoriIzbrišiFina i ukusna.
OdgovoriIzbriši@an. isprobaj s jabukama, samo ih najprije malo izdinstaj na maslacu
OdgovoriIzbriši@what´s for dessert?? plačem za ljetom svaki dan!
mrzim zimu!
Jako dobro izgleda, a sudeći po sastojcima i voću znam i da je jako fino!
OdgovoriIzbrišiovo sigurno predivno miriše!
OdgovoriIzbrišija isto žalim za ljetom, ja bih ljeto cijelu godinu i ništa mi ne bi falilo ;)
OdgovoriIzbrišiovo predivno izgleda, nešto takvo bi i ja mogla napraviti ovih dana
Kako fenomenalno izgleda,ja si zamišljam miris i ukus..divno:)
OdgovoriIzbrišievo opet je zagrijalo, baš sam u svom elementu!!
OdgovoriIzbrišiPredivne su... Mogu zamisliti kako lepo mirisu... :)
OdgovoriIzbrišiYum I love galettes and keep meaning to try making one!
OdgovoriIzbrišiSve mi se dopada u ovom tvom postu...Od uvoda, recepta do fotki.
OdgovoriIzbrišiHvala na lijepom komentaru ostavljenom na mom blogu!
Divna! Gotovo se može osjetiti miris. Sviđa mi se što su ti izgledom ostale kao da su svježe!
OdgovoriIzbrišimljac! obozavam galete!
OdgovoriIzbrišiWow, predivno izgleda, bas kao sto kaze Tadeja, tako svjeze!!! Nadam se da si zadovoljna i hvala na isprobavanju:)
OdgovoriIzbrišiMiris divnih pecenih breskvi! Fantazija...
OdgovoriIzbrišiPredivno ! Obožavam sve od breskvi, a kada je ovako ukusno, mirisno i lijepo tada ne mogu odoljeti. Baš je super !
OdgovoriIzbrišiPredivne galete!
OdgovoriIzbrišiprekrasne fotografije..odišu svježinom, pršte bojama! a sigurna sam i da je jako ukusno..
OdgovoriIzbrišiobozavam galete i njihov rustikalni,poluotvoreni izgled. Predivno izgledaju.Znam da su takve i po okusu.. Kakvo je tijesto dan poslije? ( mislim ako ga je do tada jos ostalo :)) Ja sam vjecno u potrazi za tijestom s kojim cu biti u potpunosti zadovoljna..
OdgovoriIzbrišimoram ti priznati da kod nas galleta ne dočeka drugi dan...ponekad je čak radim u pojedinačnim verzijama! i najbolja je još topla s veliokom kuglom sladoleda
Izbriši