Podloga je od lisnatog tijesta, s nadjevom od poriluka i domaće pancete. Možda više zvuči jesenjski ali ovo je sigurna kombinacija.
paket lisnatog tijesta
2 jaja
2 dcl vrhnja
1 dcl mlijeka
2 poriluka
50 gr pancete
sol, papar
ribani parmezan
na maslinovom ulju popržiti pancetu rezanu na prutiće, pa dodati očišćen i narezan poriluk. Malo posoliti i popapriti, imati na umu da je panceta slana. Dinstati dok sva tekućina ne ispari. Ostaviti da se ohladi
Lisnato tijesto razvaljati i položiti u kalup, izbockati vilicom.U zdijeli izmutiti jaja s malo soli, dodati vrhnje i mlijeko i na kraju ribani parmezan. Sad u tu smjesu staviti poriluk i pancetu i promiješati pa izliti na lisnato tijesto.Od ostataka tijesta možete kao ja napraviti mrežicu. peći na 200 stupnjeva 20 minuta
Quiche obično radim s prhkim tijestom, ali i ova brzinska verzija s lisnatim je sigurno fina. A quiche je za mene idealan prilog mesnom jelu.
OdgovoriIzbrišiOvaj klasik si lepo obradila na svoj nacin.Fino izgleda:))
OdgovoriIzbrišiSviđa mi se!
OdgovoriIzbrišiAjme super izgleda, pikantno i fino.Ova dekorativna rešetkica od tjesta mi je baš posebno lijepa!
OdgovoriIzbrišiMmm, za ovako nesto dobro uvek ima mesta, volim ovaj recept i sa prhkim i sa lisnatim testom, a tvoja verzija izgleda prefinooo...!;)))
OdgovoriIzbrišiObožavam ga, ali više volim prhko tijesto od lisnatog :)
OdgovoriIzbrišiJako lijepo izgleda! Rešetkice na tijestu izgledaju preslatko!
OdgovoriIzbrišiPredivno izgleda,i jako ga volim :)
OdgovoriIzbrišiJako volim ove slane verzije. Odlična je kombinacija, jednostavna , ukusna. I lijepo i efektno izgleda !
OdgovoriIzbriši