nedjelja, 18. rujna 2011.

Quiche lorraine





Podloga je od lisnatog tijesta, s nadjevom od  poriluka i domaće pancete. Možda više zvuči jesenjski ali ovo je sigurna kombinacija.


paket lisnatog tijesta

2 jaja
2 dcl vrhnja
1 dcl mlijeka
2 poriluka
50 gr pancete
sol, papar
ribani parmezan

na maslinovom ulju popržiti pancetu rezanu na prutiće, pa dodati očišćen i narezan  poriluk. Malo posoliti i popapriti, imati na umu da je panceta slana. Dinstati dok sva tekućina ne ispari. Ostaviti da se ohladi
Lisnato tijesto razvaljati i položiti  u kalup, izbockati vilicom.U zdijeli izmutiti  jaja s malo soli, dodati vrhnje i mlijeko i na kraju ribani parmezan.  Sad u tu smjesu staviti poriluk i pancetu i promiješati pa izliti na lisnato tijesto.Od ostataka tijesta možete kao ja napraviti mrežicu.  peći na 200 stupnjeva 20 minuta




Broj komentara: 9:

  1. Quiche obično radim s prhkim tijestom, ali i ova brzinska verzija s lisnatim je sigurno fina. A quiche je za mene idealan prilog mesnom jelu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovaj klasik si lepo obradila na svoj nacin.Fino izgleda:))

    OdgovoriIzbriši
  3. Ajme super izgleda, pikantno i fino.Ova dekorativna rešetkica od tjesta mi je baš posebno lijepa!

    OdgovoriIzbriši
  4. Mmm, za ovako nesto dobro uvek ima mesta, volim ovaj recept i sa prhkim i sa lisnatim testom, a tvoja verzija izgleda prefinooo...!;)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Obožavam ga, ali više volim prhko tijesto od lisnatog :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako lijepo izgleda! Rešetkice na tijestu izgledaju preslatko!

    OdgovoriIzbriši
  7. Predivno izgleda,i jako ga volim :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Jako volim ove slane verzije. Odlična je kombinacija, jednostavna , ukusna. I lijepo i efektno izgleda !

    OdgovoriIzbriši