Slična emisija prikazivala se i kod nas, Kruške i jabuke.
sastojci potrebni za ovu tortu
3 jaja
6 žlica šećera
12 žlica brašna
prašak za pecivo
2 žlice otopljenog maslaca
100 gr mlijeka
4 jabuke
za posip
2 žlice šećera
žličica cimeta
maslac
Jabuke oprati i očistiti od jezgre, dvije jabuke izrezati na sitne kockice a dvije izrezati na tanke kriške, možete se poslužiti ribežom za kupus. Odvojiti žumanjke pa im dodati šećer i sve mutiti dok ne posvjetli, od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg. Prosijati brašno i pecivo u žumanjke pa dodati mlijeko i otopljeni maslac, na kraju dodati snijeg. Lagano umješati komadiće jabuke, samo one koje su izrezane na kockice. Smjesu uliti u pripremljen kalup. Ja sam radila u okruglom ali može se i u kvadratnom. Sada po površini poslagati kriške jabuke tako da se djelomično preklapaju. U maloj zdjelici izmješati dvije žlice šećera sa cimetom pa tom mješavinom posuti jabuke, dodati i koji komadić maslaca. Peći i u vrućoj pećnici 40 minuta na 160 stupnjeva.
Savrsena!Moram je isprobati!!!
OdgovoriIzbrišiprekrasna :) I ja sam ovih dana uvela jabuke u kuhinju, napokon
OdgovoriIzbrišiPonekad naidjes tako na neki recept i hvala sto si podelila sa nama;) Nema coevk uvek ideju sta da napravi ali sad kad vas sve citam..imam ih i previse.Moracu da bacim vagu za merenje;)
OdgovoriIzbrišiNe bih se složila s nazivom, jer su meni jabuke svevremenske. Torta je prava ljepotica.
OdgovoriIzbrišiJako mi se sviđa...
OdgovoriIzbrišijoš jedan dokaz da su jednostavne stvari najbolje. sjajna torta!
OdgovoriIzbriši@What`s for dessert??, nisam veliki ljubitelj jabuka u kolačima, tako da je ovo za mene jedan jesenjsko-zimski kolač!!
OdgovoriIzbrišinikada nebi ovako umetnula jabuke unutra :)
OdgovoriIzbrišiJabuke su mi uvijek dobro došle i svježe i u kolačima, a posebno mi se sviđaju u ovakvim pitama. Odličan je recept i pitu si jako lijepo napravila !
OdgovoriIzbrišiA planirala sam pitu od jabuka da pravim, sad sam se predomislila :)
OdgovoriIzbriši