Za kraj ljeta odlučila napraviti jedan desert za koji nije potrebno paliti pećnicu, a ni štednjak.Ja i cheesecake nikako na zelenu granu, radila sam ga više puta, koristila sam različite recepte i metode pečenja, ali rezultat je uvijek bio....ustvari i ne znam kakav je bio, ni kakav bi trebao biti uglavnom okusom nije bio loš. Ja sam veliki ljubitelj kolača sa sirom ali svaki put mu je nešto nedostajalo. Ovog puta nisam imala ni vremena ni volje eksperimentirati pa sam igrala na sigurno. Cheesecake koji se ne peče na moj način. S dodatkom umaka od jagoda!
podloga
250 gr keksa, ja sam koristila Mulino bianco Pan di stelle
125 gr omekšalog maslaca
1 velika žlica meda
ove sastojke staviti u blender i miksati dok ne nastanu mrvice. Utisnuti žlicom u kalup i staviti u zamrzivač.
300 gr svježeg posnog sira, obavezno ga štapnim mikserom usitniti, možete koristiti i krem sir
limunov sok i korica
4 žlice meda
300 ml slatkog vrhnja, u slučaju da koristite biljno vrhnje za šlag, želatina nije potrebna jer je ovo vrhnje jako čvrsto
1/2 vrećice instant želatine (agar agar)
Umutiti slatko vrhnje, želatinu pripremiti prema uputama. Svježi sir usitniti u blenderu tako da postane skroz kremast, dodati mu med, koricu limuna i limunov sok. Na kraju lagano umiješati slatko vrhnje i otopljenu želatinu. Preliti preko podloge od keksa i staviti na hlađenje preko noći. Servirati s umakom od voća po želji, ja sam iskoristila zadnje jagode.
Prvi put sam radila cheesecake sa svježim sirom i moram priznati da nije bilo kiselo koliko sam očekivala , a umak od jagoda je dodatno zasladio.
Aha vidis bas interesantan cheescake.Ja aga pravim malo drugacije ali vazno je da je ispao ukusan.Bas ti lepo zigleda:)
OdgovoriIzbrišiFantastičan cheescake samo kada bi mogao bez želatine!? Uglavnom je važno da je zadovoljio tvoje kriterije a izgleda fenomenalno!
OdgovoriIzbrišizvuči fino...
OdgovoriIzbriši1. prilikom slažem...
eh, zašto pobogu ne živiš bliže meni LOL
Fantastično izgleda..kako bih sada mogla komadić:)
OdgovoriIzbriši@snježa, mogao bi bez želatine , možeš staviti agar agar ili malo čvršće umutiti slatko vrhnje!!
OdgovoriIzbrišihvala cure!
krasan je!
OdgovoriIzbrišiVidim da radiš s agarom. Koliko staviš agar-a da zamjeni pola vrećice želatine?
OdgovoriIzbrišiCheescake može uvek, naručito sa prelivom od jagoda....
OdgovoriIzbriši@jubistacha, nisam još radila s agar agarom ali uskoro namjeravam, koliko sam shvatila ide dupla količina u odnosu na običnu želatinu
OdgovoriIzbrišiNon preparo una cheesecake da troppo tempo, chissà poi perchè dato che sono troppo buoni!! Complimenti per il risultato!!! Un abbraccio e buonissima giornata
OdgovoriIzbrišiDivno izgleda, baš divno ! Recept je interesantan i rado ću ga isprobati !
OdgovoriIzbrišiOdličan! :)
OdgovoriIzbrišiEvo slike ;)
http://www.coolinarika.com/slika/2079843/#content_info
http://www.coolinarika.com/slika/2079847/#content_info
Odlicno ti je ispao, drago mi je da ti se svidio recept
Izbriši