Moj horoskopski znak za mene kaže da sam neodlučna, zaigrana i da se mogu predomisliti nekoliko puta u minuti?? e pa samo da znate, kad sam dobila domaću kravlju skutu odmah sam znala što želim. I to sam i napravila.
za prhko tijesto
1 šalica brašna
3 žlice šećera
mrva soli
korica limuna
120 gr omekšalog maslaca
1 žumanjak
hladne vode (koliko pita)
za nadjev
250 gr kravlje skute
1 jaje
4 žlice šećera
mrva soli
sok i korica pola naranče iz bio uzgoja
sok i korica pola limuna iz bio uzgoja
3 žlice kiselog vrhnja
1 žlica škrobnog brašna
Za podlogu od prhkog tijesta potrebno je prosijati brašno, dodati mu šećer, sol i koricu od limuna, pa dodati maslac iskidan na komadiće, vaniliju i žumanjak. Brzo umjesiti tjesto. Pripremiti kalup za tart s odvojivim dnom. Tijesto razvaljati na mastan papir pa zajedno s papirom utisnuti u kalup i staviti na hlađenje 30 minuta. Kad se tijesto ohladilo, izbockati ga vilicom i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva dok rubovi ne dobiju laganu boju. Ohladiti. Skutu razraditi vilicom, jaje mutiti s šećerom dok ne posvjetli pa dodati korice limuna i naranče, žlicu škrobnog brašna, sokove i kiselo vrhnje, na kraju kuhačom umješati skutu.Staviti ponovo u zagrijanu pećnicu dok se nadjev ne zgusne, vrijeme ovisi o debljini sloja, ja sam opekla 15 minuta budući da je moj kalup vrlo nizak.
Meni ovo predivno izgleda. Tako nježno i osvježavajuće!
OdgovoriIzbrišiA koji si to znak? Ja sam znatiželjna:):)
hvala draga.
Izbrišija sam blizanac!
predivno! Miriši mi sa slike!
OdgovoriIzbrišiKako je ovo dobro!! Ja nisam sigurna da sam ikad imala priliku jesti domaću skutu. Divota, super si utrošila poklon :)
OdgovoriIzbrišima svakako bi ovo bilo dobro i sa kupovnom skutom, bitno da je svježa!
Izbrišiisprobavam tvoju slasticu već u utorak!
OdgovoriIzbrišisuper, čekam tvoje dojmove!
IzbrišiOvo je sigurno jako mirisna i ukusna krostata. Kao što se tvoj horoskopski znak stalno premišlja, tako meni moj horoskopski znak mi ne da mira i moram pitati zašto pečeš prhko tijesto na papiru za pečenje
OdgovoriIzbrišihmmm, na papiru ga lakše razvaljam i zajedno s njime stavim u kalup...a i da da kasnije ne moram prati kalup!!
Izbrišiwow. fotke su me oduševile ali i sastojci ove Krostate :) Divno! :)
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiMa prekrasno, osvježavajuće, voćno... divno ti izgleda.
OdgovoriIzbrišiPredivno, mogu zamisliti kako dobro mirišu korica naranče i limuna na vrhu kolača. A tek kada zagrizeš...
OdgovoriIzbrišihvala, jako volim miris agruma i vrlo ih šesto korisitim u receptima
IzbrišiMmmm ovo mora da je savršeno!
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiI ja sam strašno neodlučna i predomislim se minimalno 5 puta :D Ali sigurna sam da bi u ovoj kombinaciji uživala. Em što volim skutu, em što volim kombinaciju s narančama. Čini mi se da bi nadjev lagano mogao okusom ličiti na cheesecake?
OdgovoriIzbrišinisam ljubitelj cheese cake ali ovo me oduševilo!!
IzbrišiPredivno Tamara,sada bih tako sa užitkom probala ovaj kolač,strašno mi se sviđa po sastojcima..fotke su ti divne:)
OdgovoriIzbrišiFantasticno izgleda. Tako lijepo prezentovano, super post
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiPredivno je! Već zamišljam tu kombinaciju okusa i mirisa koju obožavam :) pozdrav! :)
OdgovoriIzbrišilimun i naranča su čarobni i nezaobilazni u mojoj kuhinji
IzbrišiDovoljno je da samo pogledam ovaj divni kolač i osjetim kako je to fino, nježno, mirisno..., bravo, super si iskoristila skutu i napravila odličnu poslasticu. Prezentacija mi je posebno lijepa !
OdgovoriIzbrišiTamara, jaaaaako mi se sviđa recept! ne mogu ti opisat koliko prije nisam volila sir u kolačima, a toliko danas živim za to da pojedem nešto ovakvo! Predivno! Oduševljava me i recept i kombinacija i slike :D
OdgovoriIzbrišividimo da ste umjetnica sa skutom! :) savršeni recepti! i mi u Paškoj sirani ćemo ovo morati probati! :D
OdgovoriIzbrišividimo da ste umjetnica sa skutom! savršeni recepti! :D i mi u Paškoj sirani ćemo ovo morati probati ;) http://siroteka.wordpress.com/
OdgovoriIzbrišijuce isproban cista 10 , kolac je fenomenalen.. ja ga svima toplo preporucujem ....
OdgovoriIzbriši