Danas blog slavi prvi rođendan. Evo što kaže statistika:
više od 38 000 prikaza stranice
više od 100 sljedbenika
na Facebook stranici "slijedi" ste pritisnuti više od 180 puta
Hvala Vam!
Ja sam podijelila s Vama više od 100 recepata a najviše pažnje privukla je moja najdraža torta, ovog puta malo sam izmjenila recept, dodala malo više jagoda i ukrasila je listićima badema.
za biskvitne kore je potrebno
3 jaja
60 gr sitnog šećera
70 gr brašna
50 gr neoguljenih, mljevenih badema
vanilija, cimet, korica limuna
40 gr maslaca
Žumanjke miješati s šećerom i maslacem, dodati cimet, koricu limuna, vaniliju i brašno, na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.Na masnom papiru nacrtati 4 kružnice veličine kalupa torte.Smjesu raspodjeliti na papire i špatulom razmazati.Kore su vrlo tanke pa treba paziti kod pečenja da rubovi ne potamne.U ventilirajućoj pećnici možete peći po dvije kore istovremeno.Na 200 stupnjeva 5-10 min, dok se rub zatamni. Pečene kore odvojiti od papira, i pustiti da se ohlade. Dvije nakapati rumom.
za kremu je potrebno
200 gr ABC sira
300 gr Mascarpone-a
3 žumanjka
100 gr sitnog šećera
malo ruma
500 ml slatkog vrhnja
1 vrećica mljevene želatine
+300 gr jagoda (nasjeckati na listiće)
Želatinu pripremiti po uputama na vrećici.U zdjeli izmješajte žumanjke i šećer, dodajte abc sir, mascarpone i rum. Slatko vrhnje umutiti ( ne smije biti previše čvrsto) i dodati u smjesu sa sirevima a na kraju dodati želatinu. Kalup za tortu ili obruč obložiti masnim papirom, na dno staviti jedan list biskvita i premazati kremom, na kremu utisnuti jagode, pa staviti drugi list, malo pritisnite da se ispune sve eventualne praznine. List premazati kremom i utisnuti jagode....tako slagati dok ne potošite sve sastojke.
Zadnji list samo tanko premažite kremom i poravnajte. Stavite u hladnjak na hlađenje preko noći. Ujutro lagano odvojite od obruča i "ogulite" masni papir. Ukrasite po želji!! Ovdje možete vidjeti drugačiji izgled ove torte.
Sretan rođendan! :))
OdgovoriIzbrišiDa bude još puno zanimljivih postova, lijepih fotografija i klikova na tvoje postove.
Torta je divna..mene jagode osvajaju momentalno :)
hvala na lijepim željama!
IzbrišiSrećan rođendan!
OdgovoriIzbrišiTorta je predivna,sve sa jagodama jako volim.
Sretan rođendan :)) Torta izgleda genijalno!!! :) Posebno mi se sviđa krema!
OdgovoriIzbrišiZelimo ti sretan rodendan i jos puno krasnih recepata! :)
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiSrecan rodjendan! Tortica je super.
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiSretan blogorođendan! Želim još puno recepata i druženja. :)
OdgovoriIzbrišiSretan, sretan, želim ti još puuunooo postova i fiiiinnniiiihhhh recepata. Ovaj ću sigurno probati!
OdgovoriIzbrišiHvala ti,jedva čekam tvoje dojmove!
IzbrišiSretan rođendan ave dulcis! :)
OdgovoriIzbrišiSretan rođendan. Sviđa mi se natpis na torti...
OdgovoriIzbrišiSretan ti blogorođendan! Izabrala si odličnu tortu za počastiti :)
OdgovoriIzbrišiŽelim ti da još dugo guštaš u svom blogu, kuhanju i fotkanju, a i mi s tobom.
Srećan rodjendan! Tortica je super. Mogu samo da zamislim koliko je ukusna.
OdgovoriIzbrišiSretan ročkas, Hvala tebi što dijeliš virtualno i doslovno tvoje predivne kreacije sa nama želimo ti i još puno puno postova i uspjeha u budučnosti!!!
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiSretan blogorođendan! Želim tvom blogu još puno uspjeha, odličnih postova i recepata.
OdgovoriIzbrišiNisi nas mogla počastiti boljom tortom, prekrasna je!
hvala ti!
IzbrišiSretan blogorođendan, želim ti još mnogo divnih recepata i puno postova!! Torta je predivna!
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiSretan blogorođendan :) Torta ti je divna :)
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiAjme, torta je jedna od najljepših voćnih koje sam ikad vidjela :))
OdgovoriIzbrišiPuno sreće želim i još puno ovako prekrasnih slastica :)
hvala!
Izbrišijako lijepa i prigodna torta. sretan rođendan i želim još puno uspjeha! :)
OdgovoriIzbrišiSretan blogo-rođendan i da ih bude još puno, puno...., puno lijepog druzenja i puno odličnih recepata kao što je ova torta. Prekrasna je i jako mi se sviđa !
OdgovoriIzbrišihvala !
IzbrišiAdministrator je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiSretan prvi blogorodjendan i neka ih bude jos puuuno tako slatkih kao sto je ova tortica!:)))
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiSrecan blogo-rodjendan!
OdgovoriIzbrišiObozavam vocne torte sa sirom :)
hvala!
IzbrišiSretan blogo rođendan.
OdgovoriIzbrišiTorta genijalno izgleda.
sretan rođendan i još puno ovako finih tortica
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiSrecan rodjendan. Tortica izgleda preukusno :)
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiSretan blogoroćkas,volim tvoj blog i ono što radiš,samo tako i nastavi uspješno i dalje:)
OdgovoriIzbrišihvala ti!
Izbrišiidemmmmmm....
OdgovoriIzbriši:) Srecan blogorodjendan!!! :) Neka ih bude jos mnogo mnogo i to uspesnih, ispunjenih ovako finim receptima... :)
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiSa zakašnjenjem: Srećan rođendan :) JOš puno lepih krpcica, varjačica i finih aromica :) :) :)
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiDraga, s malenim zakašnjenjem, želim ti sretan blog-rođendan! Neka bude još predivnih recepata, fotki i priča!
OdgovoriIzbrišiTorta mi se jako dopada, vidim zašto ti je omiljena :) Btw, preidvno je ukrašena :)
Ta torta meni Se ne svidja u zgledu ali mislim da je ukusna. A sta je to abc sir?
OdgovoriIzbrišiAbc sir je krmeasti sir tipa Philadelphia
OdgovoriIzbriši