Sezona jagoda je u punom jeku, sve se oko njih vrti, svaki desert, svaki dan. Ovaj recept preuzet je iz "Sale e peppe", jednostavnost pripreme i par jednostavnih ali domaćih sastojaka idu mu na ruku, jednostavna savijača s zrelim jagodama i kravljom skutom, prhka korica i mekani aromatični madjev........
Koristim priliku da se zahvalim Tamari, s divong bloga What`s for dessert? na nagradi koju mi je dodjelila. Moj zadatak je da navedem što volim i što ne volim jesti i nagradu proslijediti dalje. Dakle, NE volim jesti mak u kolačima, pomikaki i tripice, to je ono prvo što mi pada na pamet, a sve ostalo volim, ili mi sad ne pada na pamet ništa drugo! Nagradu ću podjeliti sa svim mojim dragim kolegicama blogericama, prije ili kasnije u ovom lancu razmjene doći će i do svake od vas.
sastojci za tijesto
200 gr brašna
1 jaje
3 žlice šećera
4 žlice maslinovog ulja
vanilija
za nadjev
500 gr jagoda
250 gr kravlje skute
sok i korica polovice bio limuna
2 žlice šećera
2 žlice mljevenih badema
mljeveni šećer
Sastojke za tijesto sve zajedno umjestiti pa zamotati u prijanjajuću foliju i staviti u hladnjak na hlađenje.Jagode oprati pod mlazom vode,pa narezati na komadiće, staviti u u zdjelu i posuti šećerom i izmješati. Jagode umjšati u skutu koju smo omekšali vilicom.
Ohlađeno tijesto razvaljati u pravokutnik 20x30. Na sredinu tijesta rasporediti mljevene bademe i na njih nadjev. Preko nadjeva preklopiti krajeve, rub namazati vodom da se slijepe. Izbockati vilicom
još ideja za deserte s jagodama
*http://ave-dulcis.blogspot.com/2012/05/ave-dulcis-slavi-roendan.html
*http://ave-dulcis.blogspot.com/2011/06/trifle-for-two.html
*http://ave-dulcis.blogspot.com/2011/05/kremaste-kocke-s-jagodama.html
*http://ave-dulcis.blogspot.com/2011/05/lassi-od-jagoda.html
*http://ave-dulcis.blogspot.com/2011/05/krema-od-griza-s-jagodama.html
Ovim receptom prijavljujem se kod Zoke, koja nam je za ovomjesečnu temu igre Ajme koliko nas je zadala jagode.
Uh, koliko prekrasnih recepata s jagodama! Savijače sa skutom su mi najdraže, a ova je sigurno još bolja kad je obogaćena jagodama. Rado bih zavirila u kuharicu koja se vidi na fotkama.
OdgovoriIzbrišihvala ti ,u pravu si, kod mene su jagode prevladale.
Izbrišibaš zanimljiva štrudla, super!
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiJako mi se svidja recept! Volim kolace sa jagodama, mada ih uglavnom jedem sveze...
OdgovoriIzbrišimoram priznati da ću i ja uvijek radije pojesti svježe jagode
IzbrišiMmm predobro :)
OdgovoriIzbrišiDivna savijaca, volim tako kad je bogato posuta secerom u prahu. Prekrasno prezentovana.
OdgovoriIzbrišiFantastična savijača,i ova ideju za desert sa jagodama i grizom ti uzimam za probu,obožavam takve deserte..hvala ti:)
OdgovoriIzbrišihvala ti, baš me zanima kako će ti se svidjti krema od griza.
IzbrišiFino, štrudle volim i nisam još probala s jagodama, jako lijepo izgleda :)
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiJako zanimljiv recept, savijača izgleda fenomenalno! A sad se odoh baciti na istraživanje recepata s jagodama, već se radujem :)
OdgovoriIzbrišihvala!
Izbrišisavijača izgleda divno, tako fino bogata i sočna... iznenađenje mi je svakako maslinovo ulje u tijestu, nikad ne bi ni pomislila da bi to moglo pasati... svakako valja probati, pretpostavljam da cijeloj priči daje jednu posebnu aromatičnu notu
OdgovoriIzbrišii ja sam se iznenadila ali maslinovo ulje se tek osjeti, jagode su prvom planu
IzbrišiKoja savijača,ovo mogu uvjek jesti,odličan recept.
OdgovoriIzbrišihvala !
IzbrišiOvo je baš skroooooz mljac!!
OdgovoriIzbrišiOvo je nešto novo,baš mi se sviđa!
OdgovoriIzbrišinaišla sam na recept u časopisu i odlučila ga isprobati
IzbrišiI meni je ovo nesto novo. Predivno izgleda, verujem da je jako ukusna sa jagodama:)
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiTamara, divno izgleda! Skutu obožavam, predivna mi je u ovakvim kombinacijama!
OdgovoriIzbriši