Dugo sam razmišljala kako da započnem ovaj post, kao da vas uvjerim da isprobate ovaj recept, nešto drugačije od uobičajenog. Nisam smislila ništa pametnog ni novog, ako ste dovoljno znatiželjni isprobati ćete svakako. Tarte tatin koji je uobičajeno sladak, ovog je puta i slan i sladak. Pomidore jako volim i jedva sam ih dočekala, svakodnevno su na našem stolu, ponekad u drugačijem izdanju.
sastojci potrebni za jedan TT
lisnato tijesto
300 gr cherry pomidora
maslinovo ulje
4 žlice smeđeg šećera
timijan i mažuran
Pomidore je potrebno izbockati čačkalicom i odrezati im repić pa dinstati na tavi bez mješanja da se oslobode suvišne tekućine. U vatrostalnu posudu staviti maslinovo ulje i šećer, poslagati pomidore i poklopiti listom tijesta. Rubove tijesta podvući pod pomidore.Tijesto izbockati. Peći u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 20tak minuta. Ostaviti ga da se ohladi. Za to vrijeme pripremiti začine po želji, bosiljak, timijan, mažuran. Pitu prevrnuti na pladanj pa posuti solju i začinima i preliti maslinovim uljem. Poslužiti uz masline, sir, slane inćune....
meni se ovo čini jako fino!
OdgovoriIzbrišiDa znaš da je fino.
IzbrišiFenomenalno izgleda,mene si uvjerila ga da probam odmah danas za ručak:)
OdgovoriIzbrišiDrago mi je!!
IzbrišiPrava gozba s pumidorima, odlično izgleda!
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiPa odlično je, fini aromatični paradajz, a super je s ovim parmezanom na slici, mmm :)
OdgovoriIzbrišiMene ne moraš uopće uvjeravat, već si me nazivom dobila! Radim nešto slično i jednostavno mi nema boljeg u vruće lito :) Divno!!
OdgovoriIzbrišiHvala, izgleda da vas je ovaj tt sve osvojio.
IzbrišiIzgleda :) Mora kad je fino :)
IzbrišiMene si ubedila... Ja bih ovo svakako probala.
OdgovoriIzbrišiNe znam da li postoji neka varijanta sa nekim drugim testom za podlogu... i ne znam kako bi to delovalo... :)
Cenim da je sa lisnatim odlicno.
Vjerujem da bi slano prhko tijesto bilo pun pogodak
IzbrišiNe moraš me uvjeravati, rado ću isprobati ovaj tart ;)
OdgovoriIzbrišiMeni su slicice dovoljne. :) Jednostavno a verujem savrseno ukusno. Pamtim i isprobavam kada napravim novu kolicinu lisnatog testa.
OdgovoriIzbrišiHvala ti
IzbrišiOvo bi moglo bit fino :)
OdgovoriIzbrišiZa ovo stvarno ne treba preporuka,krasno izgleda.
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiOvo izgleda primamljivo iako ne volim paradajz :)
OdgovoriIzbrišižao mi je da ne volis pomidore
OdgovoriIzbrišiJednostavno i jako fino ! Ja volim rajčice u svim mogućim kombinacijama i također su mi svakodnevno na stolu, pripremiti ću ih i ovako.
OdgovoriIzbrišiDrago mi je da ti se svidio ovaj tecept.
IzbrišiPotpisujem Taci, samo da temperatura malo padne da mogu napraviti lisnato i isprobavam! Zvuči sočno i zasitno. Izgleda bajno! :)
OdgovoriIzbrišiHvala!!
IzbrišiOdlicno izgleda, moracu da isprobam:)
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiJako fino izgleda, fotografije su ti super :)
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiJa čim sam videla sastojke sam znala da će biti isprobano!
OdgovoriIzbrišiNJami!