ponedjeljak, 9. srpnja 2012.

Tarte tatin s cherry pomidorima




 Dugo sam razmišljala kako da započnem ovaj post, kao da vas uvjerim da isprobate ovaj recept, nešto drugačije od uobičajenog. Nisam smislila ništa pametnog ni novog, ako ste dovoljno znatiželjni isprobati ćete svakako. Tarte tatin koji je uobičajeno sladak, ovog je puta i slan i sladak. Pomidore jako volim i jedva sam ih dočekala, svakodnevno su na našem stolu, ponekad u drugačijem izdanju. 


sastojci potrebni za jedan TT

lisnato tijesto
300 gr cherry pomidora
maslinovo ulje
4 žlice smeđeg šećera
timijan i mažuran

Pomidore je potrebno izbockati čačkalicom i odrezati im repić  pa dinstati na tavi bez mješanja da se oslobode suvišne tekućine. U vatrostalnu posudu staviti maslinovo ulje i šećer, poslagati pomidore i poklopiti listom tijesta. Rubove tijesta podvući pod pomidore.Tijesto izbockati. Peći  u zagrijanoj pećnici  na 190 stupnjeva 20tak minuta. Ostaviti ga da se ohladi. Za to vrijeme pripremiti začine po želji, bosiljak, timijan, mažuran. Pitu prevrnuti na pladanj pa posuti solju i začinima i preliti maslinovim uljem. Poslužiti uz masline, sir, slane inćune.... 


Broj komentara: 29:

  1. Fenomenalno izgleda,mene si uvjerila ga da probam odmah danas za ručak:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Prava gozba s pumidorima, odlično izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa odlično je, fini aromatični paradajz, a super je s ovim parmezanom na slici, mmm :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mene ne moraš uopće uvjeravat, već si me nazivom dobila! Radim nešto slično i jednostavno mi nema boljeg u vruće lito :) Divno!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Mene si ubedila... Ja bih ovo svakako probala.
    Ne znam da li postoji neka varijanta sa nekim drugim testom za podlogu... i ne znam kako bi to delovalo... :)
    Cenim da je sa lisnatim odlicno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da bi slano prhko tijesto bilo pun pogodak

      Izbriši
  6. Ne moraš me uvjeravati, rado ću isprobati ovaj tart ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni su slicice dovoljne. :) Jednostavno a verujem savrseno ukusno. Pamtim i isprobavam kada napravim novu kolicinu lisnatog testa.

    OdgovoriIzbriši
  8. Za ovo stvarno ne treba preporuka,krasno izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo izgleda primamljivo iako ne volim paradajz :)

    OdgovoriIzbriši
  10. žao mi je da ne volis pomidore

    OdgovoriIzbriši
  11. Jednostavno i jako fino ! Ja volim rajčice u svim mogućim kombinacijama i također su mi svakodnevno na stolu, pripremiti ću ih i ovako.

    OdgovoriIzbriši
  12. Potpisujem Taci, samo da temperatura malo padne da mogu napraviti lisnato i isprobavam! Zvuči sočno i zasitno. Izgleda bajno! :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Odlicno izgleda, moracu da isprobam:)

    OdgovoriIzbriši
  14. Jako fino izgleda, fotografije su ti super :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja čim sam videla sastojke sam znala da će biti isprobano!
    NJami!

    OdgovoriIzbriši