Volim brownies a volim i razne dodatke. Podsjećam na brownie s pistacijama, s kikiriki maslacem i ove u svečanom ruhu. Ovog puta dodatak su pečene trešnje!! Servirano u pojedinačnim porcijama da ne moram rezati, s velikom žlicom slatkog vrhnja...
125 gr trešanja
100gr tamne čokolade
100 gr maslaca
50 gr šećera
mrva soli
mrva soli
50 gr brašna
1 žličića praška za pecivo
2 jaja
korica naranče iz bio uzgoja
Trešnje opratiti i otkoštit. Staviti ih u vatrostalnu posudu i posuti šećerom pa peći 10-15 minuta na 200 stupnjeva. Ostaviti da se ohlade.
Za sam brownie, čokoladu i maslac otopiti na pari, dodati šećer, sol i jedno po jedno jaje. Dodati koricu bio naranče i prosijano brašno zajedno s praškom za pecivo. Lagano umješati i ohlađene trešnje.
Smjesu rasporediti u kalup, ja sam koristila 5 manjih posudica i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. 25-30 minuta.
Jednostavno a lepo:))Probacu.
OdgovoriIzbrišiOvo je sigurno jako fino! Dobra kombinacija :)
OdgovoriIzbrišiKrasno izgleda, jako mi se sviđa.
OdgovoriIzbrišiVeoma jednostavno za pripremu i veoma dobro.
OdgovoriIzbrišiInteresantne su mi ove pečene trešnje, evo kod mene je upravo skuhan džem. Brownie obožavam i sigurno je super uz dodatak slatkog vrhnja i trešanja.
OdgovoriIzbrišijako lijepa kombinacija!
OdgovoriIzbrišiDivno predstavljeno; zanimljiv dodatak pecenih tresanja!
OdgovoriIzbrišii obožavam braunis:)
OdgovoriIzbrišinikad nisam probala pečene trešnje.... zvuči skroz zanimljivo!
Nisam nikad pekla trešnje. Super izgleda
OdgovoriIzbriši