četvrtak, 4. kolovoza 2011.

Ljetna salata sa lignjama



Taman kad  sam pomislila kako se je ljeto vratilo, opet su došli tamni oblaci i zaklonili sunce. Odlučila sam napraviti ovu pravu ljetnu salatu i njome pozvati ljeto da se vrati.  Salata je šarena, morska i ljetna, tko bi joj odolio. Savjetujem da ne umiješate svu rikulu u salatu ako nemate namjeru sve pojesti odmah, budući da će kiselina iz limunovog soka "oštetiti" listiće. Uživajte u ovoj salati u "hladu" ispod pergule

sastojci

500gr očišćenih liganja
200 gr cherry rajčica
50 gr  crnih maslina
20 gr rikule
2-3 češnja češnjaka
sol, papar, limunov sok
djevičansko maslinovo ulje



Lignje očistiti i izrezati na što tanje kolutiće, dobro ih posušiti papirnatim ubrusom i ispeći zajedno s češnjakom na teflonskoj tavi bez ulja. Pečene lignje staviti u posudu, posoliti, zaliti maslinovim uljem i poklopiti. Dok se lignje hlade  cherry rajčice izrezati na četvrtine, masline na kolutiće, očistiti i posušiti rikulu.
Pripremiti dressing, limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar dobro izmiješati. Rajčice, masline i rikulu staviti u zdjelu sa lignjama i sve preliti dressingom, dobro izmješati da se okusi prožmu. Nemojte škrtariti na ulju!!



Broj komentara: 7:

  1. Lignje obožavam, pogotovo punjene. Iako je salata prava ljetna, sve mi se čini da više ništa od ljeta ove godine :(

    OdgovoriIzbriši
  2. sve salate s morskim plodovima kod mene su uvijek i više nego dobrodošle :) Super!

    OdgovoriIzbriši
  3. Divna vesela salata! Nadam se da će ostvariti svoj cilj i dozvati leto... :)
    Pozdrav! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasna salata,obožavam ovako šarenilo na tanjuru:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Koja divna drvena posudica i još bolja salata! Volim ovakve stvari i redovito ih spremam (slično) :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Slažem se sa Majom divna salata i posuda! Obožavam tako šarene tanjire, sa zdravim sastojcima.

    OdgovoriIzbriši