sastojci
500gr očišćenih liganja
200 gr cherry rajčica
50 gr crnih maslina
20 gr rikule
2-3 češnja češnjaka
sol, papar, limunov sok
djevičansko maslinovo ulje
Lignje očistiti i izrezati na što tanje kolutiće, dobro ih posušiti papirnatim ubrusom i ispeći zajedno s češnjakom na teflonskoj tavi bez ulja. Pečene lignje staviti u posudu, posoliti, zaliti maslinovim uljem i poklopiti. Dok se lignje hlade cherry rajčice izrezati na četvrtine, masline na kolutiće, očistiti i posušiti rikulu.
Pripremiti dressing, limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar dobro izmiješati. Rajčice, masline i rikulu staviti u zdjelu sa lignjama i sve preliti dressingom, dobro izmješati da se okusi prožmu. Nemojte škrtariti na ulju!!
Lignje obožavam, pogotovo punjene. Iako je salata prava ljetna, sve mi se čini da više ništa od ljeta ove godine :(
OdgovoriIzbrišisve salate s morskim plodovima kod mene su uvijek i više nego dobrodošle :) Super!
OdgovoriIzbrišiDivna vesela salata! Nadam se da će ostvariti svoj cilj i dozvati leto... :)
OdgovoriIzbrišiPozdrav! :)
Prekrasna salata,obožavam ovako šarenilo na tanjuru:)
OdgovoriIzbrišiKoja divna drvena posudica i još bolja salata! Volim ovakve stvari i redovito ih spremam (slično) :D
OdgovoriIzbrišiSlažem se sa Majom divna salata i posuda! Obožavam tako šarene tanjire, sa zdravim sastojcima.
OdgovoriIzbrišiObožavam ovakve salatice.
OdgovoriIzbriši