srijeda, 24. kolovoza 2011.

Pina colada pretty please!!



Ananas je moje omiljeno voće. Bio je i tema moje prve igre na blogu. Tražila samo od vas da mi pomognete pronaći recept za tortu. Nakon što sam se konzultirala s mojim kuharicama,  odlučila sam kombinirati par recepata, i evo konačnog rezultata.Torta se sastoji od prhke podloge, moussa od kokosa i želea od ananasa, prelivena  je ganache kremom od bijele čokolade i posipana pečenim čipsom od kokosa.


za prhku podlogu potrebno je
300 gr brašna
1 žumanjak
limunova korica
150 gr maslaca
100 gr šećera

od ovih sastojaka umijesiti prhko tijesto pa zamotati u foliju i ostaviti u hladnjak da se stisne. Pripremiti kalup za torte s obručem, obložiti dno i stranice sa masnim papirom. Prhko tijesto razvaljati između dva komada prijanjajuće folije u kružni oblik pa staviti u kalup, izbockati vilicom i staviti peći u zagrijanu pećnicu na  190 stupnjeva, 20tak minuta.

za žele od ananasa
konzerva ananasa, ona manja
2 vrećice pudinga s okusom vanilije
4 žlice šećera

ananas usitniti štapnim mikserom  a puding napraviti prema uputama na vrećici s sokom od ananasa, kad se zgusne dodati usitnjeni ananas. Čisti kalup za torte obložiti prozirnom folijom pa unutra uliti puding i staviti u zamrzivač da se stisne.Da, u zamrzivač, tako ćete dobiti disk koji ćete jednostavno položiti na kremu.


Za mousse od kokosa potrebno je
2 dcl mlijeka, možete koristiti  kokosovo
4 žlice kokosa
2 žlice gustina
2  žlice ruma
2 dcl slatkog vrhnja
1 vrećica instant želatine

Želatinu pripremiti prema uputama na omotu.
Mlijeko, šećer i gustin izmješati pa skuhati kao puding, pred kraj dodati kokos i rum pa ostaviti da se ohladi, slatko vrhnje izmutiti u šlag pa lagano dodati "pudingu" s kokosom, na kraju dodati  otopljenu želatinu.

Kalup za torte obložiti masnim papirom, na dno staviti prhku podlogu, preko nje staviti pola količine kreme s kokosom, na to staviti žele od ananasa i ostatak kreme s kokosom. Staviti u hladnjak, najbolje preko noći.
Ja sam stavila u zamrzivač, budući sam tortu trebala transportirati. Dekorirana je glazurom od bijele čokolade, pečenim čipsom od kokosa i voćem.



Kako je bilo jako vruće tortu sam držala u zamrzivaču ali ni to nije pomoglo, kad smo stigli na odredište već se opasno počela topiti. Jedva sam stigla okinuti koju fotku.

Broj komentara: 9:

  1. Pa zar baš mora želatina u mousse od kokosa? I zašto se dva puta spominje kokos u receptu za mousse (4 žlice i 70 grama).

    Žao mi je što se ne vidi bolje presjek torte, jer me baš zanima kako je ispao taj disk od ananasa.

    OdgovoriIzbriši
  2. Anans volim i aj i uvek ga imam .Kupim malo zelen kad je u ponudi(a ovd ega ima cele godien) i pravim svasta nesto sa njim.Odlican dezert:)

    OdgovoriIzbriši
  3. uh, i ja obožavam ananas, a kombinacija s kokosom je savršena. Fantastična torta!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično izgleda. Mislim da ćeš je trebati napraviti još jednom kada temperature padnu. Čisto da vidimo presjek ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Preodlično izgleda! Sigurno ću probati!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. @What's for dessert? ma mislim da bi moglo proći i bez želatine ako staviš više vrhnja i možda koji šlag fix??ovih 70 gr kokosa je utrošeno za dekoraciju!
    što se tiče presjeka morati ću definitivno ponoviti samo zbog toga!
    hvala, baš mi je drago da vam se sviđa

    OdgovoriIzbriši
  7. Torta i izgleda i zvuci apsolutno bajno!!! :) I mi OBOZAVAMO ananas i moracemo jednom probati ovu lepotu! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. joj ja skroz na skroz mijesam tebe i Tamaricku moju malu :)
    svida mi se torta,moracu je potraziti dok nam malo vise ugrije,ja sam u zimskom periodu :(

    OdgovoriIzbriši
  9. She uses your images: http://lovelyliller.com/pina-colada-kake/

    OdgovoriIzbriši