Zima je ozbiljno stisla i temperaturama ali i kratkim danima. Vječno mi nedostaje vremena, kuhanje se svelo na polugotove ručkove koje nadopunjujem po potrebei ili sastavu hladnjaka. A deserti....samo oni najbrži prolaze.Višnje volim najviše u kolačima, svježe ih rijetko jedem. Budući da je Tamara u sklopu igre Ajme koliko nas je za ovaj mjesec zadala temu višnje, nisam mogla a da s vama ne podjelim ovaj recept.
za brzu savijaču (3 komada) potrebno je
6 kora za savijače
400 gr višanja, otkoštenih, svježih ili zamrznutih
za "biskvit" potrebno je
2 mala jaja
300 gr šećera
225 gr brašna
125 ml mlijeka
100 ml ulja
prašak za pecivo
ekstrakt vanilije
Sastojke za biskvit dobro promješajte da dobijete gustu ali tekuću smjesu. Na kuhinjsku krpu staviti prvu koru, premazati je s biskvitom pa prekriti drugom korom. I drugu koru premazati s biskvitom pa po njoj rasporediti 1/3 višanja. Savijaču zarolati i staviti u masnim papirom obložen pleh za pečenje. Premazati je otopljenim maslacem. Isto ponoviti i sa ostalim korama, biskvitom i višnjama. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, dok lagano ne porumene.
Baš mi se sviđa ova štrudlica :)
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiHvala za recept, totalno je mmmm! :))
OdgovoriIzbrišihvala, ja sam radila i s šljivama po istom receptu i bilo je super!
IzbrišiSavijača od višanja ili trešanja mi je jedan od dražih brzinskih deserata.
OdgovoriIzbrišislažem se s tobom!
IzbrišiTako isto i ja pravim, odlična je, super slikice.
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiSavijača je divna i meni je obožavana i najčešće ju pravim!
OdgovoriIzbrišividim da ova savijača ima svoj krug obožavatelja!!
IzbrišiSavijače su mi uvijek drage, a kada je ovakvo punjenje sa višnjama onda je još i više volim. Odlično si je napravila !
OdgovoriIzbrišihvala ti, i ja volim ovaj kontrast koji daju kiselkaste višnje
IzbrišiProbala sam savijaču sa biskvitom i nisam bila oduševljena. Ne znam da li je bio u pitanju krivi recept ili jednostavno nisam tip za to.
OdgovoriIzbrišijesi po ovom receptu radila??ja stavim jako tanak sloj ovog biskvit špa je skoro neprimjetan, samo pokupi onaj sok od višanja na sebe!
IzbrišiOdlična štrudlica!
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiKrasno si je ukomponirala sa bojom tanjura...
OdgovoriIzbrišihvala, i meni se sviđa, skoro pa je ista boja!
IzbrišiOdlična štrudla, baš mi se dopada :)
OdgovoriIzbrišiUn exquisito y hermoso strudel muy tentador ,me encanta el relleno una exquisitéz,abrazos y abrazos.
OdgovoriIzbrišiJako lijepo! Već se dugo spremam napraviti ovakvu vrstu štrudle ali nikako da dođe na red.
OdgovoriIzbrišiodlična štrudla:) volim te brzinske i fine stvarčice.
OdgovoriIzbriši