Tikvice gdje god se okrenem, zelene, žute, kratke, okrugle, hrapave.....
Ja ustvari i nisam neki ljubitelj tikvica, totalno su mi bez okusa. To je u stvari dobro jer ih mogu koristit u različitim kombinacijama. Tako sam ih opet odlučila iskoristit za jedan brzi ručak/večeru. Ako slučajno ostane još koji komadić viška, nosim ga na posao za marendu!! Jednostavno i brzo, samo treba na kratko upaliti pećnicu.
Slano prhko tijesto
200gr brašna
80 gr maslaca
sol
1 jaje
žlica-dvije vode
umijesiti tijesto pa umotati u prijanjajuću foliju i staviti u hladnjak.
nadjev
200 gr svježeg sira
1 jaje
sol, papar
dvije tikvice, izrezati na tanke kolutiće, posoliti
tijesto razvaljati pa staviti u kalup, izbockati ga vilicom i premazati nadjevom, pa na nadjev poslagati tikvice.
Peći na 200 stupnjeva, 20tak minuta. Prhko tijesto može se zamjeniti lisnatim, a umjesto tikvica možete staviti cherry rajčice, šampinjone...
Prekrasno, volim ali ja još uvijek ne primičem pećnici:)
OdgovoriIzbrišiNe znam zašto, ali ovaj tart me podsjeća na pizzu (baš sam šašava).
OdgovoriIzbrišida, mogao bi glumiti pizzu jer je vrlo nizak!!
OdgovoriIzbrišiodlično ti je ovo! Ja tikvice baš volim, jer su tako nejžne da sa svime pašu, što god im se doda, fino mi je :) Jako ti lijepo izgleda ovaj tart!
OdgovoriIzbrišiOvakvi tartovi su i moje omiljeno jelo, pogotovbio ako su tu tikvice u kombinaciji sa svježim sirom. Odlično ! I izgleda baš lijepo i efektno !
OdgovoriIzbrišiSuper tart! Meni kao velikog "tikvicoljupca" je ovo odličan obrok, i još u kombinaciji sa svježim sirom...Fiiino!
OdgovoriIzbrišiImam samo jedan mali problem sa ttikvicam.Kad ih ovako sveze stavim na testo..razvodne se.Kako vit to resite?
OdgovoriIzbriši@Dzoli, ja ih posolim pa ih ocjedim prije nego ih stavim na tijesto!
OdgovoriIzbrišiOvo izgleda vrlo fino, tikvice bas cesto spremam pa nove ideje uvek dobrododju... na ovakav nacin jos nisam radila, ali mislim da bi se i mojima jako dopalo, hvala na lepoj ideji!;))
OdgovoriIzbrišiSavršeno!
OdgovoriIzbriši