Ovaj tart gledam već duže vrijeme, sad sam ga nedavno vidjela i na Andreinom blogu pa sam odlučila da ga napravim. Kako nisam ljubitelj marmelade u kolačima, odlučila sam za nadjev koristiti nadjev od jabuka, budući su se pojavile prve, mlade jabuke.
200 gr brašna
2 žlice šećera
100 gr maslaca
1 jaje
mrva soli
Od ovih sastojaka umijesiti tijesto, umotati ga u prijanjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku na sat vremena. Tijesto razvaljajte, izrežite na krugove uz pomoć desertnog tanjurića pa njime obložite kalupe. Nabockajte vilicom, prekrijte masnim papirom i popunite suhim grahom i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva.
120 gr maslaca
120 gr mljevenog šećera
120 gr mljevenih badema
3 jaja
30 gr brašna
Miksati naslac i šećer dok ne nastane kremica, dodati jedno po jedno jaje.U zdjelici izmješati mljevene bademe i brašno pa postepeno dodati u smjesu s maslacem.
Dok se tijesto hladi pripremite nadjev. Izribajte jabuke, pa ih stavite u lončić. Uz dodatka šećera, cimeta, limunovog soka i korice, dinstajte na laganoj vatri dok sva tekućina ne nestane. Ohladite.
jako volim jabuke u kolačima...krasno ti izgledaju ove slatke punjene košarice :)
OdgovoriIzbrišiSuper su ti ovi kalupići i pitice naravno
OdgovoriIzbrišijako fini tartići ! Izvrsno si ih napravila, baš mame na isprobavanje !
OdgovoriIzbriši