petak, 8. srpnja 2011.

Bakewell tart(ići) s prvim jabukama



 Ovaj tart gledam već duže vrijeme, sad sam ga nedavno vidjela  i na Andreinom blogu pa sam odlučila da ga napravim. Kako nisam ljubitelj marmelade u kolačima, odlučila sam za nadjev koristiti nadjev od jabuka, budući su se pojavile prve, mlade jabuke.


za košarice je potrebno
200 gr brašna
2 žlice šećera
100 gr maslaca
1 jaje
mrva soli

Od ovih sastojaka umijesiti tijesto,  umotati ga u prijanjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku na sat vremena. Tijesto razvaljajte,  izrežite na krugove uz pomoć desertnog tanjurića pa njime obložite kalupe. Nabockajte vilicom, prekrijte masnim papirom i popunite suhim grahom i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva.




za frangipane potrebno je

120 gr maslaca
120 gr mljevenog šećera
120 gr mljevenih badema
3 jaja
30 gr brašna

Miksati naslac i šećer dok ne nastane kremica, dodati jedno po jedno jaje.U zdjelici izmješati mljevene bademe i brašno pa postepeno  dodati u smjesu s maslacem.




Dok se tijesto hladi pripremite nadjev. Izribajte jabuke, pa ih stavite  u lončić. Uz dodatka šećera, cimeta, limunovog soka i korice, dinstajte na laganoj vatri dok sva tekućina ne nestane. Ohladite.  



U pečene košarice stavite nadjev od jabuka, izravnajte pa preko njega nanesite frangipane.Vratite u pećnicu na još 15 minuta. Gotove košarice/ tartiće po želji  pospite šećerom.



3 komentara:

  1. jako volim jabuke u kolačima...krasno ti izgledaju ove slatke punjene košarice :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super su ti ovi kalupići i pitice naravno

    OdgovoriIzbriši
  3. jako fini tartići ! Izvrsno si ih napravila, baš mame na isprobavanje !

    OdgovoriIzbriši