nedjelja, 7. kolovoza 2011.

PB & DC cupcakes

Ako još niste protumačili naslov mog posta, ovo su  Peanut butter & double chocolate cupcakes.Odnosno čokoladni  cupcakes(i)  s kremom od kikiriki maslaca. U petak je moja nona slavila 90. rođendan, ja sam bila zadužena za tortu, a kako sam uvijek u strahu da će netko ostati gladan, odlučila sam napraviti još i ove kolačiće. Prilično često radim cupcakes-e, zgodni su za proslave jer je to recimo "finger food" kolačić pa nema rezanja, tanjurića.... a možete ih ukrasiti kako god poželite, ili ih samo jednostavno premazati kremom..




sastojci za 16  komada
60 gr tamne čokolade
100 gr maslaca
1/2 šalice kakao praha
3/4 šalice glatkog brašna
3/4 šalice šećera
2 jaja
mrva soli 
1 šalica jogurta
1/2 žlice sode bikarbone
3/4 žlice praška za pecivo


za kremu je potrebno
250 gr maslaca od kikirikija
250 gr mascarponea
70 gr šećera u prahu





Na pari otopiti čokoladu, maslac i kakao i pustiti da se ohladi. U zdjeli mikasati jaja sa šećerom.
U drugu zdjelu prosijati brašno, prašak za  pecivo, sodu bikarbonu i sol. U smjesu sa čokoladom dodati smjesu jaja i polako dodavati brašno. na kraju umješati jogurt. Papirnate košarice za muffine poslagati u pleh za muffine pa puniti smjesom do 2/3 košarice. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 20 minuta. Izvaditi ih iz kalupa i ostaviti da se ohlade, sat-dva.




Za kremu jednostavno izmiksati maslac od kikirikija sa šećerom i na kraju dodati mascarpone. Mascarpone možete zamijeniti sa slatkim vrhnjem ako više volite takvu kombinaciju. Kremu jednostavno premazati preko kolačića ili uz pomoć slastičarske vrećice raditi pužiće. Ja sam ukrasila pečenim kikirikijem, a  možete ih jednostavno preliti čokoladnom glazurom!! Meni se jako svidjela ova kombinacija čokoladnog biskvita i pomalo slane kreme.


Broj komentara: 7:

  1. Ne mogu da odolim čokoladi! I upravu si da su cupcakes jako praktični za skupove....A noni srećan 90. rodjendan, bravo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tvojoj noni sretan rođendan!

    Imaš istu "boljku" kao i ja, uvijek se brinem da će biti premalo hrane. Nadam se da se ekipa dobro zasladila tvojim delicijama.

    OdgovoriIzbriši
  3. I od mene cestitke.I ovi cupcakes u ovoj kombinaciji su jako ukusni.

    OdgovoriIzbriši
  4. hvala, zahvaljujem na čestitkama u nonino ime!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Diiiivni su!!! I mi ih cesto pravimo i puno volimo! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Predivni :)) kako ja još neznam za tvoj blog? :))pratimo se :*

    OdgovoriIzbriši