subota, 30. srpnja 2011.

Pečeno voće sa sladoledom



Kad sam posjetila Moonein blog, sjetila sam se da ovo ljeto još nisam pekla voće. Jeste  li ikada probali pečeno voće?? Nema nikakve veze sa samim voćem, ovo je nešto sasvim drugačije. Toplo voće u aromatičnom sirupu i kuglica sladoleda koja se  topi od njegove topline. Iskoristite sezonsko voće, marelice, šljive, breskve, kruške, smokve, ma sve što vam dođe pod ruku. Ja sam koristila breskve, marelice,šljive i kruške. Ovo je odličan recept za iznenadne goste, naravno ako od kuće imate sladoled ili slatko vrhnje. Potrebno je svega 10tak minuta!!

Postupak je vrlo jednostavan, voće operite, izvadite im košticu ili jezgru. Stavite voće u plitku glinenu posudu,bitno je da je u jednom sloju, prelijte agavinim sirupom, začinite vanilin šećerom i cimetom. Pećnica mora biti zagrijana na najvišoj temperaturi.
Sve ubacite u pećnicu na nekoliko minuta (5-7min). Poslužite sa slatkim vrhnjem, mascarponeom zaslađenim vanilijom i limunovom koricom ili kao što sam ja napravila, sa sladoledom od vanilije.



2 velike breskve
4 marelice
4 šljive
dvije kruške
cimet, vanilin šećer, limunova korica, i agavin sirup dodajte po želji, ovisno o slatkoći samog voća!
Ako želite možete voće poprskati s malo ruma


Broj komentara: 5:

  1. Toplo voće + sladoled od vanilije = odlična kombinacija

    OdgovoriIzbriši
  2. Da da ovakve kombinacije uvek idu odlicno>kad peces voce ono jos pusti sok i ima jso jacu aromu.Super ideja;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mislim da je voće punog okusa i mirisa.

    OdgovoriIzbriši
  4. evo u zadnjem postu sam se napokon uvjerila koliko je najobičnije pečeno voće ukusno, samo što sam ja pirjala na tavi. Čak i sa kiselim vrhnjem (kao za knedle) umjesto sladoleda od vanilije, kojeg nisam imala. Zbilja vrhunski ljetni desert. Krasno ti je ovo!

    OdgovoriIzbriši
  5. Pečeno voće mi je odličan desert,pogotovo u ljetne dane kada su tu breskve i nektarine koje su mi najbolje kada ih ispečem uz sve ove fine, mirisne dodatke.
    Odlično !

    OdgovoriIzbriši