Već duže vremena gledam ovaj recept i čekam savršenu priliku da ga napravim. Bura je dovoljan povod. Priprema je vrlo jednostavna, kao i za svako dizano tijesto. Potrebno ga je razvaljati pa narezati na kvadrate i tako slažiti u kalup. Morate priznati da je prekrasan, savršen za doručak, ako se umijesti večer prije... Fete se same odvajaju, dovoljno ga je samo premazati domaćim prekmezom i uživati. Može se raditi u slanoj varijanti s dodatkom začinskog bilja, izvrstan je za izlet ili piknik jer vam nož nije potreban. Korak po korak pogledajte kod Joy.
sastojci za kruh
385 gr glatkog brašna
50 gr šećera
1 vrećica instant kvasca
mrva soli
2 jaja
60 gr maslaca
80 ml mlijeka
60 ml vode
vanilija
za posipanje
60 gr maslaca
šećer i cimet (po ukusu)
U posudi izmješati brašno, šećer i sol. Zagrijati mlijeko zajedno s maslacem pa u njemu otopiti kvasac te dodati vodu.U trećoj posudi vilicom razmutiti jaja. U brašno dodati smjesu s mlijekom, miksati mikserom sa spiralnim nstavcima i na kraju dodati razmućena jaja. Prekriti tijesto prozirnom folijom i ostaviti preko noći u hladnjaku. Drugo jutro izvaditi tijesto iz hadnjaka, i ostaviti ga kratko na sobnoj temperaturi da se ugrije.Na pobrašnjeloj podlozi razvaljati tijesto, premazati ga otopljenim maslacem i posuti mješavinom šećera i cimeta.Rezati najprije na trake pa onda na kvadrate i poslagati u kalup za kruh.Ja sam s obvom količinom napunila samo pola kalupa.Pustiti da se tijesto još jednom digne i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Provjeravati drvenim štapićem dal je pečeno, meni je bilo potrebno 40tak minuta
Mogu zamisliti koliko je fin, mirisan i mek ovaj kruh! Odlično izgleda ovako "rustičan"!
OdgovoriIzbrišiOdlično izgleda i sigurno je jako ukusan.
OdgovoriIzbrišiJako mirisan i fin s meni omiljenim cimetom.
OdgovoriIzbrišiPredivni su mi ovi kruhovi, mada ih jos nisam radila...a mogu samo zamisliti kakoje fin sa dodatkom cimeta. Krasan ti je!
OdgovoriIzbrišiOtkako sam vidjela na Maxividiinom blogu poželila sam ga napraviti. Sada si me ti lijepo podsjetila na njega!
OdgovoriIzbrišii ja ga dugo snimam, super je recept, kruh ti izgleda odlicno!
OdgovoriIzbrišiOvaj hleb je odličan! Pravila sam ga jednom i pojeli smo ga za 10 minuta.
OdgovoriIzbrišiQuesto pane alla cannella e' bellissimo!
OdgovoriIzbrišiKrasno izgleda kruh,mogu misliti koji ukus tek ima:)
OdgovoriIzbrišihvala!!
OdgovoriIzbrišikruh je jako fin, ali pored naših štrudli i savijača....planiram ga raditi ponovo u slanoj varijanti
@snjaža, propustila sam ovu verziju, hvala na linku
@Tamara, da samo znaš koliko raznih kolača, torti imam u planu, teško se odlučim za jedan, možda sad s ružnim vremenom budem malo vrijednija
Kruh si napravila savršeno, baš mi izgleda posebno i jako dobro. Vjerujem da je dobar i u nekoj slanoj varijanti, ali opet miris i okus cimeta u tijestu mi je uvijek neodoljiv. Baš kako kažeš ovo je sigurno idealan fini doručak !
OdgovoriIzbriši