sastojci za 10tak keksa
1 šalica zobenih pahuljica (pazite da je bez glutena)
1/2 šalice kokosa
!/3 šalice badema ili lješnjaka (grubo sjeckane)
1/4 šalice brusnica
1 zrela banana
2 žlice maslinovog/kokosovog ulja
1 žlica meda
1 žlica sjemenki sezama ili lana ili chia
sol
Zrelu bananu vilicom zgnječiti u kašu, dodati ulje i med pa sve dobro promiješati. U smjesu dodati i sve suhe sastojke. Ugrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Na pleh za pečenje staviti papir za pečenje i oblikovati kekse, možete ih samo žlicom vaditi ili oblikovati kroz rezač za kekse. Peći 20minuta dok ne dobiju lijepu boju. Čuvati ih u zatvorenoj kutiji.
Izgledaju zaista slastno. I fotke su prekrasne.
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiSavršeno izgledaju.
OdgovoriIzbrišiDeluju mi vrlo ukusno :) i jako praktično!
OdgovoriIzbrišiupravo tako, jako su praktični
IzbrišiMada imam neke nezdrave navike, preskakanje doručka nije na toj listi. Doručak je kod mene obavezan - svakodnevno, a sve ostalo mogu preskočiti.
OdgovoriIzbrišiKakvi su keksi? Mogu li se jesti sami ili baš zahtijevaju da ih se umače u nešto?
keksi su baš kao da musli jedeš u kompaktonom obliku, ne zahtjevaju umakanje i vrlo su praktični za ponijeti
IzbrišiSavršeno!
OdgovoriIzbrišihvala ti
IzbrišiNikako ne preskačem doručak, moj stomak to ne dopušta. :D
OdgovoriIzbrišiSvako jutro zobene, no mogla bi za zdravi snack napraviti ovu verziju, pa nositi sa sobom kada uhvati glad.
Odličan recept! ;)
hvala, ovo je i je doručak koji se nosi sa sobom, za sve koji ujutro žure na posao
Izbrišibok spremam se u izradu pame zanima koliko oh ispadne od jedne smjese
OdgovoriIzbriši10tak, ovisno o veličini
IzbrišiMi svi doručkujemo, samo moram djecu naučiti jesti domaću granolu, a ne kupovnu i to će biti pun pogodak. Ova moja domaća im nije tako fina ko kupovna...:(
OdgovoriIzbrišibaš mi je žao to čuti, zakamufliraj s malo cimeta, vanilije, ma čak i tamne čokolade, sigurna sam da će ju zavoljeti s vremeneom
IzbrišiE baš ovako nešto tražim! Izgledaju divno! Domaću granolu pravimo obavezno, ali ova varijanta 's nogu' je ponekad spas! :) Hvala na receptu!
OdgovoriIzbrišiJako su lepi keksici. :)
OdgovoriIzbrišiZanima me pocetak postupka dali bananu zgnjecit u zobene i onda daodavat sastojke...ja sam tata 2 god djeteta o.
OdgovoriIzbrišibananu zgnječiti samu pa joj dodati ulje i med, i kad se sve sjedini dodati suhe sastojke
IzbrišiPredobar recept :)
OdgovoriIzbrišihvala ti!
Izbriši