30 gr maslaca
80 gr meda
1 jaje
100 gr rižinog brašna
1 žličica praška za pecivo
2 žličice mix začina za medenjake(pripazite da je bez glutena)
mrva soli
50 gr mljevenih badema
+
200gr pekmeza po želji(ja sam koristila brusnicu)
3 gr agar agara
+
200 gr marcipana
Maslac zajedno s medom otopiti iznad lagane vatre, dodati i začine i ostaviti da se hladi. U prohlađenu smjesu dodati jaje, mljevene bademe, te brašno sa soli i praškom za pecivo. Smjesu izliti u manji kalup (20x20) i peći na 180 stupnjeva 20tak minuta.
U međuvremenu pekmez otopiti i dodati mu agar agar pa sve dobro promiješati i pustiti da proključa. Pekmez preliti preko pečenog biskvita i ostaviti da se hladi. Ohlađeni kolač odrezati modlama kao što sam to ja radila, ili nožem na kvadratiće pa na svaki komadić staviti marcipan i ukrasiti po želji. Ja sam ukrasila brusnicama, pistacijama i ušećerenim bademima. ak oželite kolačiće možete dodatzno preliti čokoladnom glazurom.
Divno stilizirano, a i samo po sebi izgledaju lijepo!
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiKrasno izgledaju.
OdgovoriIzbrišiDomino je i meni nekad davno bio prvi "vijesnik" blagdana. Sad se sve ranije kreće s blagdanskim asortimanom u trgovinama i nekako mi više to nije to pa ni domino ne doživljavam na isti način.
OdgovoriIzbrišiSuper su ti ispali i fotke su divne!
hvala!
IzbrišiPredivni su i fotke su super! Sigurna sam da je ova verzija daleko bolja od kupovne! ;)
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiUn dulce muy rico.
OdgovoriIzbrišiUn saludo.
Zaista krasno. I smao fotke te povedu u božič.
OdgovoriIzbriši