Sastojci za 15 tartufa
100gr kvalitetne čokolade Callebaut
80gr slatkog vrhnja
20ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja vrhunske kvalitete (Cuj)
Prstohvat cvijeta soli
+
100gr čokolade
Cvijet soli
Čokoladu otopiti na pari zajedno s slatkim vrhnjem i uljem. Staviti u pliću posudu u hladnjak da se stvrde. Od stvrdnute mase žličicom vaditi kuglice i brzo oblikovati među dlanovima. Opet staviti na hlađenje.
Kuglice uvaljati u otopljenu čokoladu i poslagati na pladanj obložen papirom za pečenje. Svaku kuglicu posuti cvijetom soli. Umjesto soli možete koristiti sušene cvjetiće lavande, listiće mente, kavu, cimet....
Prekrasno izgledaju!
OdgovoriIzbrišiOvo zvuči i izgleda totalno luksuzno! Zavidim degustatorima! :)
OdgovoriIzbriši