Pivo najčešće pijem ali volim ga dodati u mesna jela i marinade.
Obožavam ova ljepljiva krilca, marinada je ta koja čini razliku. Ako još niste probali, svakako probajte, ako volite ljuto dodajte kajenske paprike, zasucite rukave i bacite se na posao. Ohladite omiljeno Staropramen pivo i prepustite se.
za marinadu
150 ml Staropramen piva
2 žlice cvjetnog meda
2 žlice senfa
1 žličica dimljene crvene paprike
2 režnja češnjaka, nasjeckati
2 ljutike, nasjeckati
papar
sol
500 gr pilećih krilca
Nasjeckajte ljutiku i češnjak pa dodajte preostale sastojke za marinadu i sve dobro promješajte. Meso dobro uvaljajte u marinadu sa svih strana i ostavite bar 3 sata. Pleh obložite masnim papiro mza pečenje pa posložite krilca i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, povremeno kistom premažite meso s ostatkom marinade i okrenite. Pečena krilca poslužite uz coleslaw salatu i hladno Staropramen pivo.
Nema komentara:
Objavi komentar