nona je uvijek govorila da djeca ne piju "kafe jer će im naresti rep" a kako djeca onda jedu tiramisu? ...hmmm možda voćni. Za mene to nije to i kad sam naišla na ovu ideju morala sam odmah isprobati.
Od ovog djeci neće narasti rep a nama odraslima bi mogla narasti guza
400 gr piškota
500 gr mascarponea
500 ml slatkog vrhnja
5 jaja
5 žlica šećera
5 jaja
5 žlica šećera
300 ml mlijeka
100 gr namaza od lješnjaka
kakao prah i čokoladne kapljice za dekoriranje
100 gr namaza od lješnjaka
kakao prah i čokoladne kapljice za dekoriranje
Zagrijati 200 ml mlijeka i u njemu otopiti 50gr namaza od lješnjaka.
Žumanjke tući sa šećerom do guste i svijetle smjese pa dodati omekšali mascarpone i slatko vrhnje koje smo prethodno umutili. Sve izraditi u glatku kremu.
Kekse umakati u mlijeko i slagati u posudu pa prekriti polovicom kreme.
U 100 ml mlijeka otopiti preostalih 50 gr namaza i njime poškropiti kremu.
Poslagati još jedan red namočenih piškota i prekriti preostalom kremom.
Ukrasiti kakao prahom i čokoladom
Od ove količine dobiti ćete jedan veliki kolač ali možete kao i ja dio poslagati u čaše.
*umjesto namaza od lješnjaka možete otopiti tamnu ili mliječnu čokoladu
Ako je za sve, onda hoću i ja! Volim ga bez obzira koji put ga jedem
OdgovoriIzbrišiČini se super iako ja volim i original s kavom�� Brinu me sirova jaja....dobro bi došao savjet kako ih termički obraditi unutar ovog recepta ��
OdgovoriIzbrišija koristim domaća jaja , koja dobijem od none, al slobodono jaja termički obradite kao za kremu
IzbrišiDa guza, velika guza.
OdgovoriIzbrišiSuper uzgleda!
Otkad sam ovaj kolač ispekla u torta verziji za svoj rođendan svi me mole da ga napravim ponovno. :D Hvala na receptu, zaista je izvrstan :))
OdgovoriIzbrišiOtkad sam ovaj kolač ispekla u torta verziji za svoj rođendan svi me mole da ga napravim ponovno. :D Hvala na receptu, zaista je izvrstan :))
OdgovoriIzbriši