Uzmite omiljeno voće, napravite hrskavi pokrivač i ne zaboravite sladoled.
Ajmo na recept
1 šalica jagoda
4 stabljike rabarbare
2 žlice meda
sok jednog limuna
2 žlice rižinog brašna ili škrobnog brašna
hrskavi posip
50 gr zobenih pahuljica
30 gr rižinog brašna
50 gr badema
žličica cimeta
2 žlice kokosovog šećera
1/2 žličice praška za pecivo
50 gr maslaca
Voće narežite na veće komade pa zasladite šećerom i limunovim sokom, dodajte brašno, sve izmješajte i uspite u kalup za pečenje.
Sve sastojke za mrvičasti sloj osim maslaca izmješajte u kuhinjskom robotu i na kraju utrljajte maslac. Grube mrvice pospite preko voća pa zapecite 30 minuta na 180 stupnjeva do zlatne boje, Poslužite uz sladoled
*umjesto jagoda i rabarbare probajte s marelicama ili breskvama, šljivama i višnjama
Super su mi ti cramblovi, jednostavni a svestrani.
OdgovoriIzbriši