utorak, 6. lipnja 2017.

Crumble sa jagodama i rabarbarom

U kategoriji brzih slastica evo još jednog kandidata, rame uz rame sa palačinkama i fritulama.
Uzmite omiljeno voće, napravite hrskavi pokrivač i ne zaboravite sladoled.
Ajmo na recept


 1 šalica jagoda
4 stabljike rabarbare
2 žlice meda
sok jednog limuna
2 žlice rižinog brašna ili škrobnog brašna

 hrskavi posip

50 gr zobenih pahuljica
30 gr rižinog brašna
50 gr badema
žličica cimeta
2 žlice kokosovog šećera
1/2 žličice praška za pecivo
50 gr maslaca



Voće narežite na veće komade pa zasladite šećerom i limunovim sokom,  dodajte brašno, sve izmješajte i uspite u kalup za pečenje. 
Sve sastojke za mrvičasti sloj osim maslaca izmješajte u  kuhinjskom robotu i na kraju utrljajte maslac. Grube mrvice pospite preko voća pa zapecite 30 minuta na 180 stupnjeva do zlatne boje, Poslužite uz sladoled

*umjesto jagoda i rabarbare probajte s marelicama ili breskvama, šljivama i višnjama

1 komentar: