Uvijek sam voljela jela s meksičkim štihom, sve one domaće izvedenica chimicanga tortilla, nachosa.. Chilli con carne je klasik koji vrlo često spremam ili bolje reći njegovu izvedenicu. Za posebnije prilike volim ga dodatno zepeći u pećnici i to baš ovako, u košarici od paprika.
Ovaj recept nastao je u suradnji sa Staropramen Hrvatska, pivo se u ovom receptu pojavljuje dva puta. Drugi put pojavljuje se u ohlađenoj čaši a prvi put? Pročitajte u receptu u nastavku.
Živjeli!
3 žlice ulja
400 gr mljevene junetine
1 velika glavica luka
250 gr kuhanog smeđeg graha
200 gr kukuruza
200ml pasate
200 ml Staropramen piva
3 češnja češnjaka
4 velike crvene paprike
sol, papar,
chilli po ukusu.
100 gr gouda sira
kuhana riža kao prilog
Na ulju zažutite nasjeckani luk i dodajte sol, papar, chilli, protisnuti češnjak i meso, sve kratko popržite. Zalijte Staropramenom i pasatom te kratko dinstajte. Na samom kraju dodajte već kuhani grah i kukuruz i još kratko kuhajte. Još jednom provjerite okuse pa napunite papriek
Crvene paprike izdubite pa napunite smjesom, pospire naribanim sirom i zatvorite poklopcem.
Paprike kratko zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, biti će dovoljno 20 tak minuta. Poslužite uz kuhanu rižu.
*ukoliko volite više spicy dodajte začine po svom ukusu.
Volim sve što ima veze s meksičkom kuhinjom, a ova tvoja varijanta je super :)
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda! Živjeli!
OdgovoriIzbriši