280gr glatkog brašna
172 vrećice suhog kvasca
žličica soli
200 ml mlake vode
....
4 žlice maslinovog ulja
100gr pesta po izboru (pesto genovese ili crveni od sušenih rajčica)
recept za pesto alla genovese
dviej šake lišća bosiljka
50 gr oraha i pinjola
30 gr parmezana
2 režnja češnjaka
prstohvat soli
4-5 žlica maslinovog ulja
U zagrijanoj vodi otopite kvasac. U zdjeli promješajte brašno, sol i ulje pa dodajte vodu s kvascem. Umjestite glatko tijesto i ostavite na toplom barem pola sata. Tijesto odvojite na dva komada, pa svaki komad rukama razvucite. Nek bude prilično tanko, nešto manje od 1cm, premažite maslinovim ulje i ostavite da se još kratko diže.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta, izvadite i premažite pestom pa vratite u pećnicu još par minuta.
Po želji dodajte lišće mladog špinata ili rukole.
Nema komentara:
Objavi komentar