U ovom slučaju kad je riječ o malim porcijama ove sam kekse lakše smjestila u zdjelicu. Svi vole tiramisu, a ovaj klasik talijanskog slastičarstva posebno je neodoljiv poslužen u pojedinačnim porcijama. Za posluživanje možete koristiti čaše, manje teglice ili pak lijepe šalice za kavu. Hrskavi kakao kolutići Kraš su se odlično uklopili i dodatno naglasili okus kakaa praha koji je nezaobilazan u ovom desertu.
priprema 30 minuta
jednostavno
za 6 osoba
200 gr Kakao čajnih kolutića
4 jake espresso kave
200 gr mascarpoena
100 ml vrhnja za šlag
2 žumanjka
4 žlice šećera
1 žlica ruma
2 žlice Kakao praha Kraš
Kekse grubo sameljite, možete i dlanovima smrviti. Poškropite kavom.
Žumanjke tući na pari sa šećerom dok ne posvjetle i zgusnu se, ohladiti.
U ohlađenu kremu umiješati mascarpone, rum i umućeno slatko vrhnje.
Na dno čaše usuti dvije žlice keksa, pa dodati kremu, opet kekse i kremu.
Pospite kakao prahom i ukrasite razlomljenim keksima.
Nema komentara:
Objavi komentar