petak, 10. travnja 2020.

Tiramisu u čašici- u suradnji s Kraš

   Još nisam naišla na  tiramisu koji mi se nije svidio,  doduše sa kremom nema šale ali slobodno iskoristite neke druge kekse ako nemate piškote.
U ovom slučaju kad je riječ o malim porcijama ove sam kekse lakše smjestila u zdjelicu. Svi vole tiramisu, a ovaj klasik talijanskog slastičarstva posebno je neodoljiv poslužen u pojedinačnim porcijama. Za posluživanje možete koristiti čaše, manje teglice ili pak lijepe šalice za kavu. Hrskavi kakao kolutići Kraš  su se odlično uklopili i dodatno naglasili okus kakaa praha koji je nezaobilazan u ovom desertu.




priprema 30 minuta
jednostavno
za 6 osoba

200 gr Kakao čajnih kolutića
4 jake espresso kave
200 gr mascarpoena
100 ml vrhnja za šlag
2  žumanjka
 4 žlice šećera
1 žlica ruma
2 žlice Kakao praha Kraš


Kekse grubo sameljite, možete i dlanovima smrviti. Poškropite  kavom.
Žumanjke tući na pari sa šećerom dok ne posvjetle i zgusnu se, ohladiti.
U ohlađenu kremu umiješati mascarpone, rum   i umućeno slatko vrhnje.
 Na dno čaše usuti dvije žlice keksa, pa dodati kremu, opet kekse i kremu.
Pospite kakao prahom i ukrasite razlomljenim keksima.




Nema komentara:

Objavi komentar