Taman pred blagdane želim s vama podijeliti naše omiljeno jelo s filetima crnog bakalara Ledo Hrvatska iz divljeg uzgoja. Ovaj način pripreme i u doba blagdana daje nam slobodno vrijeme za druženje s obitelji i dragim gostima jer je priprema u loncu vrlo jednostavna. Dovoljno je samo par puta tijekom kuhanja protresti lonac.
...........
Oguliti i narezati luk i krumpir na ploške.
Nasjeckati peršin i češnjak.
U širi lonac na dno staviti maslinovo ulje pa složiti red luka i krumpira.
Iznad krumpira posložiti filete crnog bakalara i završiti slojem krumpira i luka.
Dodajte začine i koncentrat rajčice, pospite svježe sjeckanim peršinom i češnjakom, maslinama i sušenim rajčicama.
Sve podlijte vinom i vodom pa zaklopite lonac. Povremeno protresite lonac.
Kuhajte na laganoj vatri 40 min dok se umak ne zgusne.
Poslužite uz domaći kruh"
400 gr LEDO crnog bakalara
500 gr krumpira
1 veća glavica luka
3 režnja češnjaka
stručak peršina
2 žlice koncentrata rajčice
100 ml bijelog vina
500 ml vode
sol, papar po ukusu
nekoliko listova lovora
10 tak crnih pečenih maslina
nekoliko sušenih rajčica
Oguliti i narezati luk i krumpir na ploške.
Nasjeckati peršin i češnjak.
U širi lonac na dno staviti maslinovo ulje pa složiti red luka i krumpira.
Iznad krumpira posložiti filete crnog bakalara i završiti slojem krumpira i luka.
Dodajte začine i koncentrat rajčice, pospite svježe sjeckanim peršinom i češnjakom, maslinama i sušenim rajčicama.
Sve podlijte vinom i vodom pa zaklopite lonac. Povremeno protresite lonac.
Kuhajte na laganoj vatri 40 min dok se umak ne zgusne.
Poslužite uz domaći kruh"
Nema komentara:
Objavi komentar