sastojci
180 gr tamne čokolade(za bezglutensku verziju koristite gluten free čokoladu)
140 gr maslaca
7 jaja
prstohvat soli
korica naranče ili cimet
Čokoladu otopiti na pari pa dodati nasjeckani maslac. Smjesu dobro promiješati i pustiti da se lagano rashladi pa u nju dodati razmućene žumanjke i aromatizirati po želji (korica limuna ili naranče, cimet, instant kava.) na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Kolač uliti u manji pleh i poravnati pa pokriti papirom za pečenje, u pećnicu stavite i manju posudu s vodom koja će tijekom pečenja isparavati. Ova torta peče se na 150 stupnjeva 20tak minuta, nakon čega bi trebala imati hrskavu koricu i mekanu, pjenastu strukturu. Poslužite ju uz svježe voće i slatko vrhnje.
Meni ovo deluje kao super brzo i lako :) Hvala na receptu!
OdgovoriIzbrišiOvakve jednostavne kolače najviše volim i nešto slično sam već pravila! Jako fino! :)
OdgovoriIzbrišiUh, divno; skoro da se moze jesti bez pecenja...a mislim da bi se i lava cake mogao od ove smjese napraviti.
OdgovoriIzbrišiOdlično izgleda ovako ukrašena jagodama.
OdgovoriIzbrišiJednostavno i zaista odlično, pa i prekrasno ;)
OdgovoriIzbrišiJagode, čokolada i slatko vrhnje = dobitna kombinacija
OdgovoriIzbrišiDivota! Jedva sam dočekala jagode da ih mogu jesti u svim kombinacijama, a ovo je sigurno jedna do dražih ;)
OdgovoriIzbriši