Ovaj recept naučila sam na jednoj radionici i nadam se da će ih biti sve više u mom gradu. Posjecujete li i Vi kulinarske radionice?
za podlogu
100 gr suncokretovih sjemenki
100 gr oraha
5-7 datulja (namočiti)
za kremu
250 gr suhih šljiva
1 jabuka
1 naranča
žličica cimeta
vanilija
Šljive namočite u toploj vodi. Namočene datulje ocjedite pa zajedno sa orasima i suncokretovim sjemenkama samljite u kuhinjskom robotu. Jedan mali dio odvojite za posip. Kalup za tortu promjera 18 cm obložite masnim papirom pa ustisnite smjesu za podlogu. Stavite na hlađenje. Šljive ocjedite pa ih stavite u robot, naravno ako imate jak blender možete koristiti njega. Dodajte oguljenu naranču i kockice jabuke, začinite cimetom i vanilijom i sve usitnite do kremaste smjese. Smjesu ulijte na podlogu i poravnajte. Po površini posipajte preostalu smjesu od podloge i sve stavite u zamrzivač da se stisne preko noći.
Držite u hladnjaku do posluživanja.
Držite u hladnjaku do posluživanja.
Odlično,hvala na dobrim receptima.Stavila sam na hladjenje,radila sam u blenderu samo sto kod mene ovaj donji sloj nije bas mrvičast,jer sam dodala malkice i vode jer nije mi blender baš toliko jak,uglavnom mislim da će super bit.
OdgovoriIzbrišibaš mi je drago da ste isprobali recept
Izbrišibaš mi je drago da ste isprobali recept
IzbrišiSuper je tortica. Jel se stavljaju sirove sjemenke suncokreta ili ih se malo preprži. Mislim da bi bilo ok. Sigurno ću ovo probati jer su stvarno pristupačni sastojci...
OdgovoriIzbrišipo receptu idu sirovi, da bi u potpunosit bila sirovojelska al vi ih možete popržiti
Izbriši