Bez puno priče, ajmo na recept...
sastojci
4 jaja
200 gr tamne čokolade (70%)
100ml slatkog vrhnja
100 gr maslaca
4 žlice kokosovog šećera (možete koristiti tamni muscovado ili pak steviju)
za glazuru
100 gr čokolade
100 ml slatkog vrhnja
jagode
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, dodajte bjelanjcima prstohvat soli pa umutite u čvrsti snijeg.
U posudi na pari, otopite čokoladu i maslac, dodajte vrhnje. Žumajke izmiksajte sa šećerom.
Kad se smjesa sa čokoladom lagano ohladi dodajte žumnjake i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Tortu pecite u kalupu 18-20cm, pokrijte površinu papirom za pečenje a u pećnicu stavite posudu sa vrućom vodom.
Tortu pecite na 160 stupnjeva 30-40 minuta, ohladite pa izvadite iz kalupa i premažite čokoladnom glazurom.
Izvinite, zanima me cemu sluzi posuda sa toplom vodom u toku pecenja torte? Hvala i pozdrav.
OdgovoriIzbrišina taj se način kuha u pari, zadržava vlažnost i strukturu pudinga
IzbrišiPredivna torta, kao i fotke! :) Nažalost nemam tako mali kalup, najmanji mi je od 23 cm...u svakom slučaju, stavljam ovaj recept u bookmarks pa se nadam isprobavanju uskoro! :)
OdgovoriIzbrišiove manje kalupe možete naći u lidlu ili kiku
IzbrišiPrekrasna!
OdgovoriIzbrišiNapravila sam je uz manje izmene, zaista sam oduševljena! :) Hvala puno na receptu draga Tamara! :*
OdgovoriIzbrišiEvo kako je meni ispala:
https://mysticcakes.wordpress.com/2017/05/22/cokoladna-torta-bez-brasna-sa-jagodama/