petak, 29. lipnja 2018.

Carpaccio od tikvica

 Tempom kojim su se do sada redali recepti sigurno niste očekivali još jedan u ovom mjesecu ali evo ga tu. Doduše i nije to neki komliciran recept već ideja.
Jer "naša bilježnica s receptima"  kako  od milja zovem moj blog,  da naša jer je vaša koliko i moja, služi upravo tome, da zabilježim one odlične ideje ili recepte.

 Iako tikvice ljeti jedem doslovno svakodnevno, moram priznati da nisam veliki obožavatelj, uvijek ih vješto prikrijem začinima. Kad sam prvi put probala sirove tikvice iskreno su mi se svidjele, najčešće ih tako jedem. Bitno je da koristite što manje, tanje i mlađe tikvice.


sastojci
4 baby tikvice 
prstohvat soli
4 žlice dobrog extra djevičanskog  maslinovog ulja
papar
...
listići metvice po želji


 Tikvice je potrebno izrezati na tanke listiće, to možete učiniti pomoću ribeža za kupus ili još bolje gulilice za mrkvice. U zdjelice promješajte limunov sok i ulje. 
Prije samog posluživanja pospite krupnom solju i poškropite uljem i limunovim sokom.

Poslužite uz tostirani kruh,  po želji dodajte listiće parmezana.


Nema komentara:

Objavi komentar