ponedjeljak, 11. veljače 2019.

Čokoladna pjenica s Pepermint bombonima- u suradnji s Kraš Hrvatska

  Sjećam se da je nona uvijek imala jedan bombon za mene u svojoj pregači. I uvijek je to bio ovaj,pepermint bombon koji u srcu krije pravu čokoladu. Posebno su mi prirasli srcu pa sam osmislila ovu kremicu. Ja volim imati tajni as u rukavu, desert koji je gotov za svega nekoliko minuta. Ova pjenasta kremica je upravo takva a dok se kremica hladi možete se posvetiti drugim poslovima. Nitko Vam neće vjerovati da ste za ovu kremicu potrošili svega 10tak minuta. Upalite timer i uvjerite se sami


zahtjevnost- vrlo jednostavno
za 4 osobe
vrijeme pripreme: 10 min + hlađenje


sastojci:
180 gr Dorina mliječne čokolade
1 jaje
 7 Pepermint bombona
120 ml slatkog vrhnja



Čokoladu nasjeckati na komadiće pa zajedno sa bombonima blendati  u snažnom blenderu.
Nakon minutu dodajte i jaje.
Vrhnje zagrijati do vrenja.  Ponovo uključite blender, kroz otvor na poklopcu polako ulijevajte vrhnje  u blender. Toplo vrhnje će otopiti čokoladu i  termički obraditi jaje.
Nastavite blendati sve sastojke zajedno još minutu.
Smjesu preliti u zdjelice za desert i staviti u hladnjak na hlađenje.
Prije posluživanje ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i listićima mente.

savjet chefa Krašića:za ovu pjenicu možete koristiti i druge Dorina čokolade ili kombinaciju mliječne i Dorine za kuhanje

Nema komentara:

Objavi komentar