Ovo je torta koju svi očekuju na kraju proslave, bogata pjenasta krema i
mekani aromatični biskvit.. Kombinacija kave i čokolade nikoga neće ostaviti
ravnodušnoga jer upravo kava će dodatno naglasiti bogati okus čokolade. Za
dašak elagancije pobrinule se se Kraš dražeje. Ukoliko niste ljubitelj kave
slobodno ju izostavite , po želji dodajte liker od naranče ili rum. Ovo je najbolji način kako utrošiti Dorinu za jelo i kuhanje
za biskvit:
22 gr brašna
2 žlice kakao praha
prstohvat soli
1 jaje
35 gr šećera
1 žlica suncokretovog ulja
.....
1 jaki espresso za namakanje biskvita
.....
za kremu:
180 gr Dorine za jelo i kuhanje
1 žlica maslaca
3 jaja
1 jaki espresso
1 žlica šećera
200 ml slatkog vrhnja
....
preljev
100 gr Dorina za jelo i kuhanje
100 gr slatkog vrhnja
za dekoraciju: Dorina Dražeje, Kakao prah
Za pripremu biskvita, miksajte jaje i šećer dok ne posvjetle, zatim
dodajte prosijane suhe sastojke i ulje. Sve lagano mješajte da ostane
prozračno. Smjesu uliti u kalup za tortu promjera 20 cm, i peći 10-15 min.
Ostavite da se ohladi.
Za kremu otopite čokoladu u posudi iznad pare, dodajte maslac i kavu.
Bjelanjke izmutite u snijeg, dodajte šećer. Izmutite slatko vrhnje.
U smjesu s čokoladom dodajte jedan po jedan žumanjak , polako umješajte
snijeg od bjelanjaka i na kraju slatko vrhnje.
Biskvit nakapajte kavom pa ulijte kremu i poravnajte pa iznad kreme izlijte preljev (vrelim vrhnjem prelijte nasjeckanu čokoladu) Stavite na hlađenje,
najbolje preko noći.
Prije posluživanja toplim nožem tortu odvojite od kalup, stavite na pladanj
za posuživanje i pospite kakao prahom i dekorirajte tortu čokoladnim dražejama.
Čokoladne dražeje jednostavna su i eleganta dekoracija, dražeje neuredno razbacajte ili po želji
složite po torti.
Nema komentara:
Objavi komentar