subota, 25. srpnja 2020.

Rolice sa ricottom i špinatom -keto verzija

 Ljeti kad imate zrele pomidore imate sve što vam je potrebno. A ako skuhate malo šalše možete kao ja napraviti  ovo jelo. Meni je šalša prva asocijacija na ljeto i vrlo ju često kuha mljeti, klasičnu jednostavnu, sol, papar, češnjak  i bosiljak. Dodajem kasnije okuse ako želim obogatiti ali je  meni ova jednostavna i najdraža. Budući da ovako gotova ako nije spremljena u teglicu ili zamrznuta ne može dugo stajati cilj mi je bio danas sve potrošiti. Uz pomidore ljeto je i sezona tikvica, iako ih ima cijele zime, rijetko ih kupujem al zato se ljeti davimo  u njima.


4 tikvice
250 gr ricotte
200 gr baby špinata
2 žlice pesta od bosiljka
sol, papar po ukusu
2 jaja
300 ml šalše
1 mozarella
50 gr ribanog parmezana


Tikvice režite na duge tanke listiće, najbolje s gulilicom za krumpire. Stavite u posudu i posolite pa ostavite pola sata da puste višak tekućine.
Špinat nasjeckajte, u zdjeli pomješajte jaja, parmezan, sol, papar, pesto i ricottu, na kraju dodajte i špinat. 
Pripremite pladanj za pečenje, na dno stavite šalšu.
Sad kad su tikvice omekšale na svaki "list" dodajte žlicu nadjeva pa zarolajte kao palačinku.  Rolice položite na šalšu. Po vrhu natrgajte mozarellu i dodajte par žlica pesta.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, pecite 20 minuta a zatim pojačajte pa pecite još 10 minuta da se zazlati. 



Nema komentara:

Objavi komentar