ponedjeljak, 6. srpnja 2020.

Lažni cheesecake bez pečenja

 Puno je toga lažno u ovom receptu, al ovo je uistinu bio najprikladnji naziv.  Htjela sam kremastu, čokoladnu tortu al da smanjim kalorije, uz to imala sam mascarpone pred istekom roka, skupilo se čokolade .....idealna je za ove tople dane i bogatog čokoladnog okusa.
Umjesto eritrita dodajte 150 gr šećera u prahu, ako nemate mascarpone koristite mileram u kombinaciji s krem sirom....prilagodite recept svom ukusu.


za podlogu 
140 gr mljevenih keksa
2 žlice kakao praha 
70 gr otopljenog maslaca
................
za kremu
500 gr mascarponea
200 gr tamne čokolade
 2 velike žlice kakao praha
200 gr tučenog slatkog vrhnja
50 gr eritrita
............
za dekoraciju slatko vrhnje i svježe voće



Sameljite kekse pa promješajte s kakao prahom, dodajte otopljeni maslac pa masu utisnite u kalup. Ja sam koristila 18 cm al možete i veći, samo će torta biti niža.
Za kremu otopite na pari čokoladu, mascarpone razmekšajte vilicom, dodajte mu kakao prah i eritrit. Istucite slatko vrhnje u šlag. Sad sjedinite otopljenu čokoladu, kremu s  mascarponeom, slatko vrhnje i dodajte pola pola paketića instant želatine. Kremu razmažite preko podloge i dobro ohladite, prije posluživanja ukrasite slatkim vrhnjem, čokoladnim strugotinama i voćem.


Nema komentara:

Objavi komentar