Umjesto eritrita dodajte 150 gr šećera u prahu, ako nemate mascarpone koristite mileram u kombinaciji s krem sirom....prilagodite recept svom ukusu.
za podlogu
140 gr mljevenih keksa
2 žlice kakao praha
70 gr otopljenog maslaca
................
za kremu
500 gr mascarponea
200 gr tamne čokolade
2 velike žlice kakao praha
200 gr tučenog slatkog vrhnja
50 gr eritrita
............
za dekoraciju slatko vrhnje i svježe voće
Sameljite kekse pa promješajte s kakao prahom, dodajte otopljeni maslac pa masu utisnite u kalup. Ja sam koristila 18 cm al možete i veći, samo će torta biti niža.
Za kremu otopite na pari čokoladu, mascarpone razmekšajte vilicom, dodajte mu kakao prah i eritrit. Istucite slatko vrhnje u šlag. Sad sjedinite otopljenu čokoladu, kremu s mascarponeom, slatko vrhnje i dodajte pola pola paketića instant želatine. Kremu razmažite preko podloge i dobro ohladite, prije posluživanja ukrasite slatkim vrhnjem, čokoladnim strugotinama i voćem.
Nema komentara:
Objavi komentar