Ponekad je potrebno samo par sastojaka vrhunske kvalitete da bi uživali u slatkom zalogaju. U ovom slučaju to su svježe datulje i domaći maslac od kikirikija. Datulje možete puniti i maslacem od lješnjaka ili badema ili pastom od kokosa. Zašto ne marcipanom? Čokoladna dekoracija i cimet su proizvoljni ne i neophodni.
sastojci
15tak svježih datulja
100 gr maslaca od kikirikija
50 gr tamne čokolade
bio mljeveni cimet
Datulje otvorite i odstranite im koštice pa unutrašnjost napunite maslacem od kikirikija. Sada pažljivo zatvorite datulje da se nadjev zadrži u unutrašnjosti. Dekorirajte otopljenom tamnom čokoladom i mljevenim cimetom.
Predobra fotkica i desertic!:)))
OdgovoriIzbrišihvala ti
IzbrišiČokoladna dekoracija je neophodna, za cimet više-manje :D Čime bi se još mogle puniti datulje?
OdgovoriIzbrišiskutom, pastom od čokolade i lješnjaka(nešto slično Nutelli), marcipanom.....
IzbrišiOdlične su ti fotke!. Ja ih punim marcipanom, a mogu se i omatati slaninom
OdgovoriIzbrišiNikad nisam probala svjeze datulje! Sad me bas zanima ovaj slatkis! Jednostavan i zdrav, bas po mom ukusu! Vjerujem da bi se i klincima svidjeo! :)
OdgovoriIzbrišiAjme što ovo izgleda divno!! :)
OdgovoriIzbriši