ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Punjene datulje


Ponekad je potrebno samo par sastojaka vrhunske kvalitete da bi uživali u slatkom zalogaju. U ovom slučaju to su svježe datulje i domaći maslac od kikirikija.  Datulje možete puniti i maslacem od lješnjaka ili badema ili pastom od kokosa. Zašto ne marcipanom? Čokoladna dekoracija i cimet su proizvoljni ne i neophodni.
  

sastojci

15tak svježih datulja
100 gr maslaca od kikirikija
50 gr tamne čokolade
bio mljeveni cimet



Datulje otvorite i odstranite im koštice pa unutrašnjost napunite maslacem od kikirikija. Sada pažljivo zatvorite datulje da se nadjev zadrži u unutrašnjosti. Dekorirajte otopljenom tamnom čokoladom i mljevenim cimetom.


Broj komentara: 7:

  1. Predobra fotkica i desertic!:)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Čokoladna dekoracija je neophodna, za cimet više-manje :D Čime bi se još mogle puniti datulje?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. skutom, pastom od čokolade i lješnjaka(nešto slično Nutelli), marcipanom.....

      Izbriši
  3. Odlične su ti fotke!. Ja ih punim marcipanom, a mogu se i omatati slaninom

    OdgovoriIzbriši
  4. Nikad nisam probala svjeze datulje! Sad me bas zanima ovaj slatkis! Jednostavan i zdrav, bas po mom ukusu! Vjerujem da bi se i klincima svidjeo! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ajme što ovo izgleda divno!! :)

    OdgovoriIzbriši