Ovo je moje omiljeno jelo iz djetinjstva, i moji klinac ga obožava. Okruglice možete pripremiti unaprijed i zamrznuti pa dodati u umak. Ja obično tako i napravim, uvijek u zamrzivaču imam posudicu s okruglicama. nekad sam lazanej radila doma, ali ove su stvarno super. Ove ravne lazanje Paštaria su baš prekrasno pokupile umak, ali možete i sa špagetima poslužiti, ma odaberite bilo koji oblik, imaju kasne od durum brašna, one sitnije za juhe s jajima i one s dodacima.
U umaku se krije i tajni sastojak, vama ostavljam da ga otkrijete.
Ajmo na recept,
U umaku se krije i tajni sastojak, vama ostavljam da ga otkrijete.
Ajmo na recept,
za okruglice:
300 gr mljevene junetine
1 manja kapula
stručak peršina
1 jaje
50 gr ribanog parmezana
50 gr krušnih mrvica
korica pola limuna
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
svježi timijan
maslinovo ulje
300 gr ravnih lazanja Paštaria
za umak:
400 gr pelata
3 žlice koncentrata rajčice
1 manja kapula
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar po ukusu,
chilli prah
100 ml bijelog vina
bosiljak, timijan
Nasjeckajte sitno kapulu i peršin, dodajte meso i jaje. Sve izmiješajte pa
začinite po ukusu. dodajte mrvice, koricu limuna i ribani parmezan. Od smjese oblikujte male
okruglice pa ih ispecite na maslinovom ulju.
Sad pripremite umak, na ulju popržite kapulu i češnjak pa dodajte nasjeckane pelate i
koncentrat rajčice. Začinite i dinstajte
u poklopljenoj tavi. Podlijte vinom i kad alkohol ispari dodajte mesne
okruglice. Sve kuhajte na laganoj vatri 10tak minuta. Provjerite okus.
Zakuhajte lonac vode, posolite i kad uzavrije stavite lazanje da se kuhaju
8 minuta.
Sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja a tjesteninu ocijedite direktno u
tavu s umakom.
Kuhajte na laganoj vatri da se okusi prožmu i sva tjestenina obloži umakom,
po potrebi dodajte vode od kuhanja. Maknite s vatre, natrgajte bosiljak i
timijan i naribajte parmezan pa poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar