subota, 29. lipnja 2019.

Tiramisu Semifreddo u suradnji s PIK d.d. Rijeka

  Svi znaju za tiramisu, jedan od najjednostavnijih deserata a  složiti ga može i malo dijete. Za  prave ljubitelje kave ovo je najdraža slastica. Moj suprug čak i ne voli kavu ali tiramisu obožava. Kod nas se vrlo često priprema a ljeti obavezno uživamo u ledenom izdanju, jer ako postoji išta bolje od tiramisu-a to je tiramisu semifreddo.  Pravo mliječno slatko vrhnje Tonka zaslužno je za kremastu teksturu sladoleda u ovoj slastici.
Vrijedi probati zar ne?


1 pakiranje piškota (200gr)
2  žumanjka
250 gr mascarponea
4 žlice šećera u prahu
srž jedne mahune vanilije
4 žlice namaza od lješnjaka
200 ml jake kave + 2 žlice ruma
2  čašice Tonka slatkog vrhnja
kakao  u prahu, amareto keksi , čokoladne strugotine i bobičasto voće za dekoraciju




Pripremiti  kalup za pečenje kruha i obložiti ga prianjajućom folijom.
Žumanjke odvojite i miksajte sa šećerom i vanilijom do svjetle kreme  pa dodajte mascarpone.
Slatko vrhnje istucite pa dodajte u kremu.
Kekse uronite u mješavinu kave i ruma pa njima prekrijte dno kalupa. Prekrijte 1/4 kreme pa dodajte novi sloj namočenih keksa, prekrijte opet kremom pa rasporedite namaz od lješnjaka.
Slažite dok ne potrošite kremu i piškote. Tiramisu stavite u zamrzivač da se stisne.
Sat vremena prije posluživanja izvadite ga u hladnjak, ukrasite kakao prahom, keksima i čokoladnim strugotinama.




Nema komentara:

Objavi komentar