četvrtak, 12. prosinca 2019.

Cavallucci di Siena

 Ovo blagdane odlučila sam dodati par noviteta na listu klasičnih kolača koje spremam za blagdane. Ovi tradicionalni kolačići  ničime nisu slični onima koje inače spremam, nisu prhki od maslaca, nisu dekorani  ni lijepi. Ustvari su vrlo tvrdi i dugo traju,  baš savršeni za umakanje u neki fini liker.
U njima nema ni jaja ni maslaca pa su pogodni za vegane.

Ajmo na recept!




200 gr šećera
80 ml vode
50 gr kandiranih korica od naranče i limuna
100 gr oraha ili badema(grubo nasjeckati)
30 gr šećera u prahu
vanilija
1/2 žličice cimeta
1/2 žličice kardamoma
1 žličica praška za pecivo
320 gr glatkog brašna


U lončiću otopite šećer i vodu. Izmješajte kandirane korice sa sjeckanim orasima i dodajte šećer u prahu.  U brašno umješajte začine i prašak za pecivo. 
Sad mješavinu brašna i kandirane korice dodajte u sirup. Dobro izmajšajte.
Na radnu površinu pospite brašno pa stavite smjesu, nju oblikujte u kobasicu pa otkidajte komade i slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih na 180 stupnjeva 15 minuta pazeći da ne potamne. Kad se ohlade uvaljate ih u šećer u prahu i spremite u kutiju.
Ideju  sam našla na jednom divnom  blogu pa bacite oko Gabila Gerardi


Nema komentara:

Objavi komentar