nedjelja, 31. srpnja 2011.

Baršunasta juha od tikvica



Volim kako ovo zvuči, b a r š u n a s t a!!
Kremasta, gusta, topla, da topla juha u kolovozu, to je ono što mi se jede. Ljeti je ovo najpopularnija juha na mom stolu,  veliki sam ljubitelj gustih povrtnih juha. Sad kad je zahladilo preko noći, i kad se čini da je ljeto jako daleko zaželila sam se tanjura ove juhice.




za juhicu je potrebno

2 tikvice
1 mrkvica
komad korijena celera
komadić maslaca
sol
papar
vrhnje


Povrće oprati i rezati na komadiće,  u lonac staviti malo maslaca i staviti povrće da se malo  poprži, da dobije boju. Zaliti s vodom i poklopljeno kuhati 20 tak minuta. Dodati soli i papra po želji i sve s štapnim mikserom usitniti dok ne nastane kremasta juha. Servirati na tanjure s žličicom kiselog vrhnja, ili trokutićem topljenog  sira, poslužiti s pečenim šnitama kruha! 
A sad krećem u potragu za pravim ljetnim desertom jer ljeto samo što nije počelo, opet¨.

Broj komentara: 7:

  1. Juha je odlična ! Ja je ne propuštam, bilo ljeto ili zima svaki dan je na stolu, stoga mi je i svaki novi recept dobro došao. Pogotovo kada je ovako dobar. Sviđa mi se, isprobavam !

    OdgovoriIzbriši
  2. samo nek je krem juhica, ja ih obožavam. A obožavam i tikvice :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Divna, kremasta juhica... Ja pre nisam volela juhu od tikvica, ali ovo leto mama je pravila nesto slicno tvojoj juhi i odusevila sam se... :)

    Pozdrav! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Volim ove ljetne brze juhice:) Recept ću probati

    OdgovoriIzbriši
  5. Mnogo fino izgleda..i nisam jos probala ..od tikvica;)

    OdgovoriIzbriši
  6. baš mi je drago da vam se sviđa ovaj moj vrlo jednostavan recept!

    OdgovoriIzbriši