petak, 30. rujna 2011.

alla Kinder P



Često u trgovini pružim ruku baš prema ovom poznatom slatkom obroku(?). Evo kako to izgleda u home made verziji. Ja sam uzela  recept s coolinarike i radila po njemu, tek sam kasnije vidjela prekrasan recept koji je postavila Maja s detaljnim uputama.
Savjetujem da pažljivo pročitate njezin recept ako se odlučite pripremiti ovaj desert.



3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
2 žlice kakao praha
1/2 vrećice praška za pecivo

za kremu
5 dcl slatkog vrhnja
4 lice meda
2 lista želatine

200gr tamne čokolade
40 gr maslaca


Jaja odvojiti, od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg a žumanjke mutiti s šećerom, dodati im brašno, prašak za  pecivo i kakao prah, na kraju kuhačom umiješati snijeg. Ja sam ovo pekla u jako malom kalupu, ako ćete koristiti standardan onda poduplajte sastojke za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici 15 minuta na 180 stupnjeva. Za kremu, namočiti želatinu, umutiti slatko vrhnje, pa u lončiću otopiti želatinu zajedno s medom ia dodati u tučeno slatko vrhnje.Ovo je moja verzija kreme.Slobodno možete med zamjeniti mljevenim šećerom. Otopiti čokoladu zajedno s maslacem.
Biskvit prerezati vodoravno na dvije kore, na prvu koru namazati polovicu kreme, izravnati površinu i staviti na 10tak minuta u zamarzivač da se stisne, premazati tankim slojem čokolade, ovo je stvarno važno, da to bude tanki sloj, samo par žlica i opet namazati ostatak kreme od slatkog vrhnja. Prekriti drugom korom pa na nju izliti preostalu otopljenu čokoladu. Staviti u hladnjak, najbolje preko noći.

Broj komentara: 13:

  1. Kinder pingue obožavam, ali radim po drugom receptu. U kremu ide 1/2 litre vrhnja za šlag, 2 kisela vrhnja i 2 vanilija šećera. I sve radim direktno, bez stavljanja u zamrzivač između pojedinih koraka.

    Drago mi je da si me svojom fotkom izguštirala tako da ću si morati uskoro napraviti kolač ili u najgorem slučaju posegnuti za kupovnim (što nije rijetko).

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne volim kupovni, ali sam jednom probala domaći kod jedne gospoše i bio mi je super :) Ovaj tvoj zaista predivno izgleda, spremam si ovaj recept

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam nikada ni probala kupovni, ali ovaj super izgleda! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Kupovni ne da volim nego obožavam :) U domaćoj izradi još nisam probala, ali izgledaju jako finooo! Recept spremljen :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Vidjela sam nekoliko puta već ovaj kolač po blogovima i nekim portalima. Neki recepti kod mene jednostavno nikad ne stignu na red,koliko god ja to željela, a redovito sam njima oduševljena! Baš kao što sam sad ovim tvojim! Puno kreme, što jako volim i tako lijepo "pod konac" i pedantno izrezan, svaka čast, Tamara!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ponekad se i ja počastim Kinderom, ali ovaj koji si napravila mi izgleda predivno i mislim da će kupovni ubrzo postati "out" :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Savršeno izgleda,i ja ga slično pravim i obožavam:)

    OdgovoriIzbriši
  8. @What`s for dessert?? baš me zanima kakva je ova tvoja krema, jer ova varijanta s medom jako sliči originalu!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja sam ih davno radila po receptu od Violet sa Coolinarike i bili su savršeni. Bili su ravni originalu! Čini mi se ovako na prvu da je tvoj recept jako sličan, ap uopće ne sumnjam da je jako ukusan. Izgleda savršeno!

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo se već godinama spremam napraviti i nikako ne uspjeva doći na red. Nisi me mogla ljepše podsjetiti!
    Još da su mi sad na dohvat ruke! :)

    OdgovoriIzbriši
  11. obožavam ovaj desertić, međutim nije stigao na isprobavanje, tebi je odlično ispao

    OdgovoriIzbriši