ponedjeljak, 19. prosinca 2011.

Navukla sam rukavice, FBI rukavice!

Ulovila sam zadnji vlak, napokon  navukla FBI rukavice i krenula istraživati  Anin blog. Svašta sam imala u planu isprobati jer je stvarno teško odoljeti prekrasnim fotografijama. Ipak nekako su skladu s vremenom i blagdanskim duhom odlučila sam se za keksiće, vanilice. Njihova fotografija osvojila me na prvu.



Napravila sam skoro sve kako je Ana napisala samo sam mast zamjenila maslacem, dodala mljevene pečene lješnjake, lijepila ih pekmezom od marelica! Koristila sam prigodni izrezivač u obliku zvjezdice u dvije veličine.


recept ide ovako

90 gr omekšalog maslaca
100 gr šećera
100 gr pečenih mljevenih lješnjaka
1 jaje
2 žlice bourbon vanilin šećera
250 gr brašna

+
pekmez od marelice
mljeveni šećer



Omekšali maslac mutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jaje pa postepeno dodavati brašno i mljevene lješnjake.Tijesto umotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku na nekoliko sati. Tijesto razvaljati na  debljinu od 0.5cm  pa rezačem izrezivati oblike. Poslagati ih na masni papir i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta. Pritom paziti da ne potamne. Ohlađene keksiće spajati pekmezom pa uvaljati u mljeveni šećer. Ja sam napravila polovicu doze i dobila oko 80 kolačića.



Broj komentara: 10:

  1. Predivne su... Bas mi se dopada sto si ih pravila u obliku zvezdica. :) I super su pahuljice koje padaju blogom... :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super su ti zvjezdice!

    I prekrasna blagdanska blogodekoracija. Slaba sam na pahuljice :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Divne su u zvezdastom obliku:)
    Hvala na ucescu!

    OdgovoriIzbriši
  4. baš mi se dopadaju u obliku zvjezdica, prekrasne

    OdgovoriIzbriši
  5. Predivne su, sve je u skladu sa božićnim i novogodišnjim praznicima, sa snežnim pahuljicama...

    OdgovoriIzbriši
  6. Divne zvjezdice! Fotke odišu Božićnim ugođajem :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Tamara, predivne su! Ja sam ih neki dan napravila, isto sa lješnjacima i maslacem. Punila sam ih našim domaćim džemovima i oduševljena sam. Ja sam ih radila u obliku Lnzer keksića. Ti si ih prekrasno prezentirala.

    OdgovoriIzbriši
  8. Jako lijepo si napravila ove zvjezdice, prekrasno izgledaju ! Recept je uistinu odličan i dozvoljava puno varijacija, i keksić je uvijek fini.

    OdgovoriIzbriši