srijeda, 24. listopada 2012.

FBI rukavice-u kuhinji kod Dunje


Ovog puta u sklopu blogerske igrice Fbi rukavice, zavirili smo u Dunjinu kuhinju. Zadatak nije bio nimalo lak. Blog obiluje i slanim i slatkim receptima ali i fantastičnim fotografijama. Nije bilo lako odlučiti se koje recepte isprobati. Isprobala sam kornete od pizze, rižoto od radića i  okrenuti kolač od sira


za okrenuti kolač od sira potrebno je
420 gr svježeg sira
100gr kiselog vrhnja
100 gr šećera
2 žlice oštrog brašna
limunova korica i sok, vanilija
1 jaje

Sve sastojke staviti u blender i miksati dok ne nastane kremasta smjesa. Kalup napuniti smjesom ali ne do vrha. Ja sam koristila pojedinačene kalupe za mufine. Budući se kolač peče u parnoj kupelji potrebno je kalup sa smjesom staviti u još jedan kalup pa ga napuniti vrelom vodom. Peći 70 minuta na 180 stupnjeva,  ohlađen kolač izvrnuti na pladanj za serviranje. Poslužiti s voćem.



za rižoto od radića potrebno je

1 glavica luka
1 domaća polusuha kobasica
250 gr crvenog radića
250 gr riže za rižoto
1 dcl bijelog vina
sol, papar,maslac
ribani parmezan

Na maslinovom ulju dinstati nasjeckani luk, pa dodati kobasicu izrezanu na kolutiće. Podliti vinom. Kad vino ispari dodati radič narezan na trakice i dinstati dok ne povene. Dodati rižu. Podlijevati temeljcem ili vodom i začiniti po potrebi, na kraju kuhanja umješati omekšali maslac. Servirati i posuti ribanim parmezanom.




za pecivo kornete od pizze potrebno je 

300 gr tijesta za pizzu
šalša od pomidora
naribani sir
origano

Tijesto razvaljati u  krug pa rezati trokute( kao za kiflice). Premazati ih šalšom i ribanim sirom i posuti origanom. Zamorati kao  kornete. To je bilo malo kompliciranije nego mi se činilo. Odmatala sam i zamatala nekoliko puta. Za kalup sam koristila aluminijsku foliju dvostruko presavijenu pa sam time omotola kornet da drži oblik. Peći na 200 stupnjeva, 20tak minuta.



Broj komentara: 17:

  1. Tamara, odličan izbor recepata :) Dunja zaista ima fantastičnu kuhinju :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično, pogotovo ove male pizze :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Znaš da su i meni ovi preokrenuti kolačići od sira bili u užem izboru. Odlično su ti ispali i sigurno su se super spojili sa smokvama.

    OdgovoriIzbriši
  4. Divno si to izabrala i napravila. Zgodni su ti ovi mali kuglofići od sira, baš mi se sviđa ovako u malim kalupima. Posebna je priča ovaj rižoto. To je moja pkj. svekrva radila i bila je stvarno majstorica. Kao rođena Tršćanka iz jako siromašne obitelji, radila je u nekoj pakirnici riže i dobivali su uz mali novac i lom rižu jednom tjedno. I tako je kombinirala s čim je stigla, koprivom, salatom mrkvom i grahom. Sira samo kad je bilo.
    Hvala ti na posjeti.

    OdgovoriIzbriši
  5. jako lijep izbor, slikice su super, a najviše mi se dopadaju pizze

    OdgovoriIzbriši
  6. Kornetici su odlicna ideja!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovi korneti su posebno super! :) Ma, sve mi se sviđa... :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovaj okrenuti kolač od sira super izgleda, to sam skroz propustila kod Dunje.
    Odličan odabir!

    OdgovoriIzbriši