utorak, 4. ožujka 2014.

Tost s avokadom

Avokado je pravo otkriće, ako ga još niste probali, ne znam što čekate, savršen je u smoothiju, neizostavan u guacamole umaku a jednostavno  fantastičan  u ovom  sendviču.  Često ga dodajem u smoothije zbog kremoznosti kojemu daje, a jako volimo i raw puding s avokadom i bananom i kakaom.  Frendica koja se zdravo hrani često sprema ovakve sendviče i uvijek mi krenu zazubice.



sastojci za sendviče (2 komada)

1 zreli avokado
dvije fete  kruha po izboru, bolje dan starog
svježa salata po izboru motovilac,rukola....
mladi luk
sol, papar, maslinovo ulje
50 gr kravlje skute ili poširano jaje


Šnite kruha  nakapati maslinovim uljem pa zapeči na grill tavi ili tosteru. U međuvremenu očistiti salatu, i dobro ju ocijediti. Avokado otvoriti i svaku polovicu narezati na tanke šnite. Ostaviti kruh da se malo ohladi, pa onda na njega složiti salatu i malo ju posoliti, na salatu avokado, pa skutu, sve zaliti maslinovim uljem i svježe mljevenim paprom.


Broj komentara: 10:

  1. Obožavam ovakve sendviče i neka ti je prijatno:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Stvarno ne znam što još čekam s tim avokadom? Vjerojatno ga nisam zapazila na odjelu voća i povrća

    OdgovoriIzbriši
  3. Gdje me nađe s avokadom? :D Kad god sam se odlučio nešto napraviti od njega, naravno da ga u niti jednom trgovačkom centru nisam uspio pronaći, a obožavam ga u svim kombinacijama. Ovakav sendvič ne bih nikada odbio, jako mi fino djeluje. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Tako jednostavno ali odlično. Avokado je zaista super.

    OdgovoriIzbriši
  5. Avokado mnogo volim...samo malo dobrog kruha uz njega!

    OdgovoriIzbriši
  6. Tamara,
    Avokado sam "otkrila"(msilim, uvela u ishranu) nedavno, pa cu sad cini mi se i pretjerati s njim. Ovo je super lagano i dobro jelo, za koji god obrok to bilo.
    Zainteresovala si me na pocetku sa raw pudingom od avokada, banana i kakaa. Sta i kako radis s njim? Hvala
    Milica

    OdgovoriIzbriši
  7. Jako jednostavno, bananu, pol avokada, zlicu dvije gorkog kakao praha i med ili agavin sirup, sve usitniti stapnim mikserom dok ne nastane kremasta smjesa.eto to je to!

    OdgovoriIzbriši
  8. Moram priznati da ga nisam jela i sad me sram :) Prvom prilikom ću isprobati nešto, možda čak ovaj sendvič :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ajoj, bas ti hvala. Imam nekih zdravstvenih problema, pa vecinu hrane ne smijem koristiti, pa samo tragam za necim zanimljivim i ovaj raw puding ce mi super doci.
    Hvala jos jednom.
    Milica

    OdgovoriIzbriši
  10. Nisam još probala avokado i bome ne znam ni da li sam ga vidjela kod nas u dućanima za kupiti.. iako jako fino izgleda i sad kad tebe slušam koliko ga voliš baš bi ga voljela probati.

    OdgovoriIzbriši