srijeda, 14. svibnja 2014.

Krema od jagoda za 3. blogorođendan


Prošlo je tri godine od prvog posta, ja sam za Vas napisala 238 recepata a vi ste 228 puta odlučili slijediti ovaj blog. Hvala Vam  na tome. I na fejsu Vas se skupio pozamašan broj, čak 1370 lajkova a brojka iz dana u dan raste. Hvala Vam od srca.

 Nakon tri godine bloganja kao da sve isprobala, sad pišem neku novu stranicu i okrećem se zdravijim desertima, namirnicama. Želim isprobati nešto novo. Smoothies su postali moja svakodnevica, uživam u njihovim raznolikim okusima i bojama, u jednostavnosti pripreme i bogatstvu vitamina i minerala  u samo jednoj čaši ovog napitka. Često posegnem za neobičnim dodacima koji moje smutije pretvaraju u zdrave napitke kojima se svi u obitelji veselimo.



Veliki mi je izazov bio pripremiti nešto za blogorođendan da vas počastim, odlučila sam se za jednostavnu kremu, nešto između moussa i panna cotte sa svježim domaćim jagodama koje su sada na vrhuncu sezone. Slobodno možete izbaciti želatinu ako namjeravate isti dan pojesti ovu kremu jer će ju već i samo tučeno slatko vrhnje dovoljno očvrsnuti.

300 gr jagoda
3 žlice meda
200 ml slatkog vrhnja
200 ml jogurta
2 listića želatine
mahuna vanilije
nekoliko jagoda za ukrašavanje




Jagode zajedno s medom  uz pomoć štapnog miksera izmiksati u pire. Želatinu namočiti u vodi. Od pirea odvojiti nekoliko žlica koje će služiti kao preljev, ostatak zagrijati i dodati želatinu da se otopi, pazeći da ne provrije. Slatko vrhnje izmiksati u šlag i lagano umješati jogurt i sjemenke vanilije.Kad se pire od jagoda ohladi dodati u njega kremu od slatkog vrhnja i jogurta.
U čaše za serviranje uliti malo umaka pa na njega posložiti komadiće jagoda, preko jagoda uliti kremu i staviti na hlađenje. Kad se krema stisne možete preko nje preliti ostatak pirea od jagoda i ukrasiti preostalim  jagodama.



Povodom 3. rođendana bloga pripremila sam Vam malo darivanje

Ave dulcis Vas povodom 3. rođendana  daruje priborom koji pravi smoothie lover treba imati. Jedan od Vas dobiti će slamku s zglobom od inoxa( više nikada u životu nećete trebati drugu) i ljuštilicu za povrće.

Vaš je zadatak da mi smutite smuti! ;) i fotkate isti!

Ja ću izabrati tri po meni najbolja, najljepša, najukusnija a random.org će izabrati pobjednika! Nek igra započne!


p.s. fotke mi možete slati na mail, ili u inbox sve do 30.05. u 12h

Broj komentara: 25:

  1. Sretan blogorođendan! Kad je već nova stranica okrenuta, želim ti puno zdravih i kreativnih recepata te da nas i dalje svakodnevno uveseljavaš svojim šarenim smutijima

    OdgovoriIzbriši
  2. O, pa sretan rođoš! Veselimo se novim receptima i želimo da ih bude puno puno! :) Ovaj desert divno izgleda! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tamara srecan blogorodjus!
    Radujem se zdravijim poslasticama i mislim da je odlicna ideja sto si nas pocastila necim ovako laganim i finim :)

    Želim ti još puno inspiracije i uživanja u pisanju bloga!

    OdgovoriIzbriši
  4. Cestitke...za 3 godine MNOGO si napravila!

    OdgovoriIzbriši
  5. čestitke i od mene za tvoj blogorođendan ! i želim da nastaviš da nam i dalje kuckaš ovako fine receptiće... ljubaccc....

    OdgovoriIzbriši
  6. Sretan blogorođendanI Želim Ti još puno, puno recepata i predivnih fotografija :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Vreme prolazi brzo.Srećan blogorodjendan:))

    OdgovoriIzbriši
  8. Sretan 3 blogorođendan! Ovaj smootie izgleda baš dobro.

    OdgovoriIzbriši
  9. Draga Tamara, od srca srecan rodjendan tvom lepom blogu!!! Želim ti da ti blog uvek pričinjava istinsku radost! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Sretan blogorođendan i još puno receptića!

    OdgovoriIzbriši
  11. Sretan ti blogorođendan, ova krema izgleda ukusno i zdravo :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Sretan rođendan, krema od jagoda odlično izgleda :)

    OdgovoriIzbriši