utorak, 23. rujna 2014.

Mini tart sa smokvama

Prhko tijesto s bademima, krema sa sirom i smokve... motala mi se ideja po glavi već nekoliko dana, znala sam da će to biti dobra kombinacija. I evo, iskombinirala sam par starih recepata i upalilo je. Naravno smokve je moguće zamjeniti drugim sezonskim voćem. Kao pozdrav ljetu donosim Vam recept za ove prkhe tortice sa smokvama.

 



sastojci za tijesto
 
120gr  brašna
30 gr mljevenih badema
2 žlice šećera
100 gr maslaca
 prstohvat cimeta 
limunova korica

krema

 1 jaje
100gr krem sira ili skute
50 gr jogurta ili vrhnja
limunova korica
2 žlice šećera
+
 smokve (ili bobice grožđa)
med



U kuhinjski robot staviti brašno, mljevene bademe, sol, cimet, šećer i hladan maslac pa miksati dok ne nastane "pješćana" smjesa. Smjesu spojiti u tijesto, ako je potrebno dodati žlicu dvije hladne vode. Tijesto omotati folijom i staviti u hladnjak.
Tijesto razvaljati pa njime obložiti kalup za pitu,ili za mini pite. Izbockati vilicom i staviti da se peče na 180 stupnjeva 10tak minuta. Dok se peče, pripremiti nadjev. Sir, jogurt, šećer(med), limunovu koricu i jaje izmiksati a smokve izrezati na četvrtine.
Kremu rasporediti preko tijesta, pazeći da ne bude do vrha,jer će još narasti tijekom pečenja.Poslagati voće smokve preko kreme i opet stavit da se peče na,dok krema ne prestane biti drhtava.  Prije serviranja preliti tortice medom ;)


Broj komentara: 11:

  1. Baš mi se sviđaju ovi tartići, jako fina kombinacija!

    OdgovoriIzbriši
  2. Vec duzi period imam zelju da isprobam tart sa smokvama! Tvoji tartici deluju preukusno:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ove nam godine vrijeme nije bilo naklonjeno za povrće i voće pa tako ni smokve nisu bile baš nešto, falilo im je sunca za onu pravu slatkoću. Imala sam u planu i nekoliko slastica, ali na kraju sam ih jedva par pojela sirovih. Zato bih ove tvoje tartiće smazala s guštom.

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlična izvjedba! Tartiči sa smokvama, njommm!

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako volim smokve u kolačima, a ovi tartići mi izgledaju savršeno :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Obožavam ovakve kombinacije, nešto slično sam radila i znam da je jako fino, a tvoji tartići tako dobro izgledaju !

    OdgovoriIzbriši