subota, 14. veljače 2015.

Ljubavni smoothie - Love potion

 Kad je smoothie u pitanju uistinu je nebitno koji je dan ni vrijeme, jer za pripremu je potrebno  samo  nekoliko minuta, par sastojaka i blender. Ova kombinacija je pomalo drugačija od ostalih koje mutim svakodnevno, kombinirala sam sastojke za koje je dokazano da imaju afrodizijačka svojstva. 
Ovaj krasan  crveni  smoothie bogat je vitaminom C i snažnim antioksidansima, i pridonosi procesu detoksikacije organizma.
Znate li da su još stari i Rimljani znali za afrodizijačka svojstva cikle? Mineral brom koji sadrže pripomaže proizvodnji seksualnih hormona uz to vitamin B u cikli  potiče krvotok i popravlja raspoloženje. 
Crvene naranče su upravo u sezoni i djeluju stimulativno na sva čula ali ako ne možete naći crvene naranče koristite uobičajene. 
 Tu je još i maca prah  koji je zbog svojih bogatih svojstava svrstana u superhranu,  sadrži  masne kiseline, alkaloide, tanin i glukozinolat koji utječu na plodnost i libido.
Goji bobice su prve na ljestvici hrane koja obiluje antioksidativnim svojstvima. Zovu ih još i crveni dijamanti. Ajmo sad na recept...   




za dvije osobe

1 velika cikla ( po mogućnost iz bio uzgoja)
1/2 banane
2 crvene naranče
2 žlice meda
2 žlica maca praha
goji bobice
2 dcl ledene vode

Ako nemate snažan blender potrebno je ciklu prethodno naribati, naranču ogulite i provjerite da nema koštice pa sve zajedno s bananom  i vodom izblendajtei, dodajte i med i  maca prah. Sve zajedno blendajte do glatke smjese. Uživajte u ovom zdravom ljubavnom napitku.

Broj komentara: 5:

  1. Radila sam smuti s ciklom, odlican je. Samo moji uvijek skuze ciklu pa nisu bas odusevljeni :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pravi love potion u tvom izdanju ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan smoothie , zdrav, ukusan, primamnjivo izgleda i kako je Tamara rekla pravi ljubavni napitak !

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš mi se sviđa love portion i bojom i sastojcima.

    OdgovoriIzbriši