ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

Krostata sa skutom i čokoladom


Kad  gledam unatrag jako sam promijenila ukus, barem sto se se slastica tiče.  Danas obožavam klasične kolače koje su pripremale naše none.  One sa samo nekoliko domaćih sastojaka, kao sto su nonina orehnjaca ili kuglof, fritule ili u ovom slučaju nesto svečanije kao sto je krostata sa skutom uz dodatak čokolade.


  za tijesto
300 gr brašna
150 gr maslaca
1 jaje
Vanilija
2 žlice šećera
 sol
hladna voda

Nadjev
300 gr skute
2 jaja
90 gr šećera
korica 2 bio limuna
100gr tamne čokolade ili čokoladnih kapljica


Brašno izmješati sa soli i šećerom, vanilijom, šećerom, dodati razmućeno jaje, maslac na kockice pa u kuhinjskom robotu promiješati da nastanu mrvice, dodati oko 100ml vode da se se poveže u tijesto. Tijesto podijeliti na da dijela pa zamotati u prijanjajucu foliju i staviti na hlađenje.
Za nadjev izmutiti jaja sa šećerom dok ne nastane kremasta smjesa, dodati koricu limuna i omekšanu skutu, na kraju u smjesu dodati čokoladne kapljice.
Prvi komad tijesta razvaljati pa ga utisnuti u kalup, odrezati visak tijesta, pa npuniti nadjevom. Od drugog komada tijesta izrezati trakice i isplesti mrežu preko nadjeva, peći na 180 stupnjeva 30-40 minuta. Ohlađenu krostatu posuti šećerom u prahu.



Broj komentara: 9:

  1. I ja volim ove divne krostate , a koje uvijek dobro ispadnu bar meni a s toliko nadjeva koje mjenjam ovisno o godišnjem dobu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ugodno čokoladno iznenađenje zaista pridonosi posebno finom ukusu. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Deluje primamljivo, ova kockica je za mene ?! :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Najbolji kolaci se dobiju od najjednostavnijih sastojaka; divno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo izgleda odlično! Njom njom njom.

    OdgovoriIzbriši
  6. Rado bih ovako nešto pravila :) Možda se usudim uskoro!

    OdgovoriIzbriši
  7. I ja sve više cijenim i volim stare dobre kolače, a tvoja krostata mi je posebno dobra , jako mi se sviđa i vjerujem da će ubrzo na isprobavanje !

    OdgovoriIzbriši
  8. Znaš da ja uopće ne pravim kremaste kolače, svi su mi upravo ovakvi, jednostavni s par sastojaka. Krostata je odlična

    OdgovoriIzbriši