ponedjeljak, 27. travnja 2015.

Vafli za doručak

Kao što to inače i bude, kod velikih čišćenje naiđemo na blago. Blago je u ovom slučaju aparat za vafle otkriven jedne  kišne subote u kutiji u dnu špajze. Vrlo je  kratko korišten, nisam imala dobar recept za vafle i jednostavno je pao u drugi plan.  Sad me obuzela znatiželja pa sam se dala u istraživanje, potragu za pravim receptom. Recept se na kraju vrlo malo razlikuje od recepta za američke palačinke s tim da ono okretanje odradi sam aparat. Ovog puta svidjeli su mi se, fina hrskava korica i mekana unutrašnjost.



sastojci za 5 komada

2 jaja
150 gr glatkog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1 žl šećera
sol
vanilija
korica limuna
200 ml mlijeka
60 gr maslaca
30 ml vode



Maslac izvaditi da omekša na sobnoj temperaturi a jaja odvojiti. Bjelanjke uz mrvu soli izmutiti u snijeg, a žumanjke miksati sa šećerom i maslacem. Brašno prosijati zajedno s praškom za pecivo. U mješavinu s žumanjcima naizmjence dodavati mlijeko s vodom i  brašno s praškom za pecivo. Dodati i vaniliju i koricu limuna i na kraju silikonskom špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka.
Ostaviti smjesu da odstoji 10tak minuta i za vrijeme zagrijati aparat za vafle.  Kacijolom smjesu stavljati na zagrijanu ploča  aparata i poklopiti. Nakon par minuta otvoriti i izaditi vafle. Pogledajte upute na svom aparatu prije pečenja.

4 komentara: